Nutellás Brownie – Ferrero Rocher golyókkal töltve

jan 24 • Fűszer • Impress Magazin

A brownie az egyik legfinomabb csokoládés sütemény, amelynek Ferrero Rocher golyókkal töltött, mogyorókrémes változata egy igazi különlegesség.

Hozzávalók:

– 1 tábla magas kakaótartalmú csokoládé
– 1 csésze liszt
– 3 tojás
– 1 csésze porcukor
– ¾ csésze vaj (kockákra vágva)
– ¼ tk só
– 12 Ferrero Rocher golyó félbe vágva

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 350 fokosra. Egy kisebb tepsit bélelj ki fóliával.

Olvaszd fel lassú tűzön a csokoládét és a vajat, majd add hozzá a tojást, a cukrot és a sót, végül fokozatosan adagold hozzá a lisztet.

Öntsd a csokoládés tészta felét a tepsibe egyenletes rétegben, majd helyezd rá a félbe vágott Ferrero Rocher golyókat, végül öntsd rá a tészta másik felét. Süsd 30–35 percig.

Ha elkészült, hagyd teljesen kihűlni, majd kend meg a sütemény tetejét egy vékony réteg Nutellával. Tedd be a kész süteményt a hűtőbe 20-30 percre, hogy megdermedjen a Nutella réteg a tetején.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »