Nutellás Brownie – Ferrero Rocher golyókkal töltve
A brownie az egyik legfinomabb csokoládés sütemény, amelynek Ferrero Rocher golyókkal töltött, mogyorókrémes változata egy igazi különlegesség.
Hozzávalók:
– 1 tábla magas kakaótartalmú csokoládé
– 1 csésze liszt
– 3 tojás
– 1 csésze porcukor
– ¾ csésze vaj (kockákra vágva)
– ¼ tk só
– 12 Ferrero Rocher golyó félbe vágva
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 350 fokosra. Egy kisebb tepsit bélelj ki fóliával.
Olvaszd fel lassú tűzön a csokoládét és a vajat, majd add hozzá a tojást, a cukrot és a sót, végül fokozatosan adagold hozzá a lisztet.
Öntsd a csokoládés tészta felét a tepsibe egyenletes rétegben, majd helyezd rá a félbe vágott Ferrero Rocher golyókat, végül öntsd rá a tészta másik felét. Süsd 30–35 percig.
Ha elkészült, hagyd teljesen kihűlni, majd kend meg a sütemény tetejét egy vékony réteg Nutellával. Tedd be a kész süteményt a hűtőbe 20-30 percre, hogy megdermedjen a Nutella réteg a tetején.
Kapcsolódó cikkek
« Weöres Sándor vers idézet megy a Holdra Egy mexikói építész virág alakú ökoházai »