híd folyón

Híd egy folyó közepén – lebegő sétánynak is nevezik

nov 17 • Földgömb • Impress Magazin

Egy folyó közepén kanyarog egy keskeny fából épített híd Kínában, amelyet sokan csak lebegő sétányként emlegetnek.

Kína Hubei tartománynak egyik festői természeti tája a Shiziguan vidék. Egy hegyekkel övezett gyönyörű völgyben különleges híd található, amely a folyó közepén kanyarog, közvetlenül a vízfelszín felett, mint egy panorámás vízi sétány.

A folyó közepén kanyarog a keskeny fahíd

A lebegő sétánynak is nevezett fából épített híd szokatlan építészeti megoldás, hiszen ez az építmény nem az egyik partról a másikra vezet, hanem a folyó sodrása mentén fut.

Keskeny híd kanyarog hosszában egy folyó közepén

Rejtett természeti kincsekhez vezet

A híd hosszan elnyúlik a folyó közepén, lehetőséget kínálva a turistáknak arra, hogy megtapasztalják a „vízen járás” élményét. Mind emellett a híd megépítésének elsődleges célja az volt, hogy olyan természeti kincsekhez is el lehessen jutni, amelyeket ezidáig csak csónakkal lehetett megközelíteni.

Keskeny híd kanyarog hosszában egy folyó közepén
Keskeny híd kanyarog hosszában egy folyó közepén

Lebegő sétánynak is nevezik

A kristálytiszta vízű folyó gyönyörű természeti táj között vezet. Az 500 méteres híd a folyó egyik festői szakaszán épült. Olyan helyekre vezet, amelyeket egyébként nehezen lehetne megközelíteni.

Keskeny híd kanyarog hosszában egy folyó közepén

A kirándulók így olyan tájakat is megpillanthatnak, ahová eddig nem tudtak eljutni. Ahogy az emberek a folyón sétálnak, már önmagában is különleges élményben lehet részük, ráadásul a festői völgy rejtett, gyönyörű részeit is fedezhetik.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »