Tükörház az olasz hegyek között – olyan mint egy térbeli képeslap

jan 6 • Enteriőr • Impress Magazin

Különleges tükörházat tervezett Peter Picher építész Észak-Olaszországban, melynek falain a Dolomitok magas hegycsúcsai tükröződnek.

A tükörházak fantasztikus látványt nyújtanak, bármilyen környezetben is épülnek, hiszen falaikon folyton változó képek láthatók, a környezet változásainak megfelelően. A Peter Picher által tervezett ház különlegessége, hogy csodálatos természeti táj veszi körül. Ez a ház olyan, mint egy fantasztikus térbeli képeslap a hegyek között.

11

Térbeli képeslap a hegyek között

A különleges tükörház nem más, mint egy kikapcsolódásra szánt nyaraló, mely Bolzano városához közel található egy almafákkal körülvett csendes, nyugodt telken. A ház nyugati homlokzata tükröződő borítást kapott, ezáltal nagyon különleges, egyedi látványt nyújt a gyümölcsös közepén.

22

Elcsúsztatott falak

Az idilli környezetben épült ház azonban nem csak a tükörfalak miatt különleges. A közvetlen egymás mellé épült ház elcsúsztatott szintkülönbsége érdekes módon differenciálódik a térben, a tükröződő felületek miatt ugyanakkor minkét épület egyfajta lebegő hatást nyújt a völgyben. („Láthatatlan” tükörházat tervezett egy holland építész.)

33

Különleges formatervezés

Az ívelt ablakok és tükörfalak kellemes, világos belső tereket teremtenek, miközben fantasztikus kilátást biztosítanak a gyümölcsfákra és a környező hegyvidékre. A házakhoz fedett szabadtéri teraszok és medencék is tartoznak.

44

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »