Már országszerte kóstolhatjuk Budapest 2023-as desszertjét – a japán ihletésű Revue-t

okt 29 • LifeStyle • Impress Magazin

Budapest 2023-as süteménye különleges ízvilágú sütemény lett, amelybe fekete ribizli, tonkabab és egy különleges, Japánban népszerű hozzávaló is került.

A magyar cukrászatok és édességmanufaktúrák népszerűsítésére létrejött versenyen idén Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos alkotása,a Revue vitte a prímet. A két fő alapanyag adott volt, hiszen a verseny tavalyi győztese választotta ezeket a 2023-as Budapest desszertje kötelező elemeinek.

A Sugar Design Cukrászda japán ihletésű süteményét először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen lehet megkóstolni, majd azt követően országszerte elérhetővé válik a különleges receptúrájú édesség.

Budapest desszertje 2023 (FotóMTI/Lakatos Péter)

A desszert megalkotói Japánban kóstoltak először fekete szezámos sütit

A győztes édesség megalkotói Japánban kóstoltak először fekete szezámos süteményt, és azonnal beleszerettek az ízébe, írja a Daily News Hungary. A szezám jól harmonizál a savas gyümölcsökkel, ezért választották a piskótához, amelyhez liszt helyett pirított fekete szezámot használtak.

Budapest desszertje 2023 (FotóMTI/Lakatos Péter)

A különleges receptúrájú süteményt gluténérzékenyek is fogyaszthatják

A legjobbnak választott süteményt alul feketeszezámos piskóta alkotja, amit feketeribizlis puha zselével töltenek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke mousse kerül, belga étcsokoládé ganache-sal és ropogós krokantpralinéval. Mivel a feketeribizli igen aromás és savas gyümölcs, ezért áfonyával párosították, amelyhez nagyon jól passzol a tonkabab. A piskótához liszt helyett pirított feketeszezámot használtak, ezért gluténmentes – mutatta be az ínyenc édességet Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda tulajdonosa.

Itt lehet megszerezni a receptet

A metódus az, hogy aki tagja a cukrászszövetségnek, jelzi, hogy szeretné betenni a repertoárjába az édességet. Ekkor egy kód alapján küldik meg részükre a receptet, ami alapján meg tudják azt valósítani. Ehhez regisztráció szükséges.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »