Izgalmas, rejtvényeket rejtő felfedező útvonalak a fővárosban – Budapest 150. születésnapja alkalmából

okt 30 • LifeStyle • Impress Magazin

20 tematikus útvonal lett kialakítva, melyeken ha végig sétálunk, érdekességeket fedezhetünk fel a fővárosunkról.

A Budapest Bejáró célja a fővárosi épített örökség és a helytörténeti érdekességek feltárása, bemutatása a város lakói számára.

Titkos ösvények, rejtett zugok, titokzatos legendák…

A tematikus sétaútvonalak az egyes városrészeket kulturális-építészeti örökségi pontok kijelölésén keresztül szeretné megmutatni a budapestieknek a fővárost egyesítésének 150. évfordulója alkalmából.

A séták kezdőpontja egy-egy fontos helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a BKK és JCDecaux biztosít a sétálóknak. Az állomásokat a Magyar Sétaszövetség tagjai közösen, saját szakmai tapasztalataikra és városismeretükre építve választották ki.

Kulturális felfedezőséták – 20 különböző témára felfűzve

A tematikus sétákon királyok és sztárok, szerelmek és pletykák nyomába lehet eredni Pesten és Budán, az Állati jó sétán Budapest állatszobrait lehet megkeresni.

Meg lehet ismerkedni a fővárosi kortárs épületekkel és szobrokkal a Budapest ma túrán, de a főváros közlekedése, megszentelt helyei, titkos virágoskertjei vagy a Duna érdekességei is külön sétákon bejárhatók.

Rejtvények a bázispontokon

A budapesti kirándulást a látvány és az új helyszínek mellett a Budapest Bejáró feladványfüzet teszi még érdekesebbé. Letölthető a budapestbejaro.hu oldalról, de a BKK Ügyfélközpontokban, a játék bázispontjain is átvehető a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön. A nyomtatott füzetben a rejtvény megértéséhez és több esetben magához a megoldáshoz is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek tartoznak. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges.

A városfelfedező sétaútvonalak a www.budapestbejaro.hu oldalon találhatók.

A tematikus séták között van 1,5 vagy akár 7 kilométeres is, átlagosan egy-két óra alatt végigjárhatók.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »