Természet alkotta fürdőmedence Thassos szigetén a Giola lagúna – Görögországban

aug 16 • Földgömb • Impress Magazin

A hatalmas kőbe vájt Giola lagúna Görögország legészakibb szigetén, a Thassos szigeten található, amely megannyi természeti szépséget és gyönyörű tengerpartot is rejt.

A görög- szigetvilág legzöldebb szigeteként tartják számon az Égei-tenger apró szigetét, Thassost. A mindössze 25 km széles és 22 km hosszú sziget igazi üdülőparadicsom, kellemes klímával és változatos, gyönyörű tengerparti strandokkal.

11

Változatos tengerpartok

Thassos tengerpartjai rendkívül változatosak, így mindenki megtalálja a kedvére valót. A hófehér márványhomokkal borítottól a 300 méteres sziklafalakkal körülvett öblökig minden megtalálható itt. Különleges és rendkívül kellemes klímája miatt pedig egyedülálló növényzet borítja a szigetet.

22

A türkiz vizű Giola lagúna

A sziget középső részét hegyek alkotják, tele fenyvesekkel, szelídgesztenye, platánfa és olajfa ligetekkel. A sziget vonzereje azonban a különleges kiépített strandokban és természet alkotta Giola lagúnában rejlik.

33

A Giola lagúna egy természetes, kristálytiszta és türkiz vizű sziklába vájt medence a tengerparton. Ez a kis természeti csoda Giolat Astris faluban található, néhány kilométerre Limenáriától a sziget déli részén. A lagúnához gyalog lehet felsétálni, és mélysége akár fejesugráshoz is megfelelő.

44

A sziget megőrizte tradicionális görög jellegét, és a természeti szépségeken túl még ókori romokat is találunk itt.

55

A 6 legszebb görög sziget – Görögország gyöngyszemei

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »