Egy mexikói építész virág alakú ökoházai

jan 27 • Enteriőr • Impress Magazin

Javier Senosian különleges formájú házakat tervez. Épített már kígyó alakú iskolát, csigaház és virág alakú házakat, saját otthona pedig egy cápát formáz.

Az organikus építészet megteremti a harmóniát a természet és az ember között. Formavilága lekerekített, geometrikus vagy amorf, mint ahogy alapvetően minden a természetben.

11

Virágszirmok a szobák

A kreatív ökoépítész, Javier Senosian az egyike az első organikus építészeknek, aki nagy hatást tett az építész szakmára. Az általa tervezett házak mindegyike egyedi formájú, természet ihlette dizájnt követ. A Flower house például egy hatalmas kupola formájú központi térrel és köré rendezett szimmetrikus elrendezésű szirom formájú szobákból áll.

33

Üveg és mozaik

A világszerte elismert és népszerű mexikói építész által tervezett ház legtöbbjében visszaköszönnek a jellegzetes geometriai motívumok, organikus és amorf formák, a mozaik dekorációk és a színes festett üveg megoldások, melyek bensőséges hangulatot teremtenek a különböző tereknek.

22

Javier Senosian organikus-geometrikus világát és gyönyörű mozaikokat alkalmazó díszítő technikáját egyesek Frank Lloyd Wright, Bruce Goff, Soleri, Hundartwaser, Gaudi vagy Rudolf Steiner munkásságához hasonlítják. Senosian jelenleg a mexikói nemzeti egyetem (UNAM) építész professzora.

45

Egy varázslatos otthon – a csigaház formájú ökoház

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »