Kekszes alapú csokoládés finomság – mini rolókkal töltve

máj 9 • Fűszer • Impress Magazin

Ez a kekszes alapú, mini rolókkal töltött csokoládés sütemény egyszerűen elkészíthető, különleges desszert. Nem csak ünnepnapokra!

Előkészítés:

Vegyél egy 20 x 20 cm-es serpenyőt. Béleld ki a serpenyőt sütőpapírral. Vigyázz, hogy a serpenyő oldalát is befedje körülbelül három centiméter magasságban. Kend be vékonyan olajjal. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (gázsütőben 2. fokozat).

Hozzávalók:

Kekszes alap

– 1 1/2 csésze morzsolt keksz
– 1/2 csésze cukor
– 8 evőkanál vaj

Krém

– 530 gr lány krémsajt
– 1/3 csésze cukor
– 1 tojás
– 1 1/2 csésze mini karamellás roló (vagy Bonbonetti)

Csokoládé réteg

– 300 gr 65% kakaótartalmú csokoládé
– 2 tk méz
– 8 evőkanál vaj
– 4-5 evőkanál karamell öntet

Elkészítése:

Kekszes alap

A darált kekszet és a cukrot keverd össze egy tálban. Add hozzá az olvasztott vajat és dolgozd össze. Az így kapott masszát helyezd az előkészített serpenyőbe. Süsd 7-10 percig 175 fokos sütőben. Tedd félre hűlni.

Krém

Tedd a krémsajtot, cukrot, tojást és a vanília kivonatot egy tálba és kevergesd, amíg egyenletes, lágy masszát kapsz. Kever bele a rolókat.  Öntsd rá a keveréket a kekszes alapra és süsd 30-35 percig 175 fokos sütőben. Tedd félre hűlni.

Csokoládé réteg

Tedd a csokoládét, a mézet és a vajat tűzálló tálba és lassú tűzön addig kevergesd, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és tökéletesen el nem keveredik a többi hozzávalóval. Ezután öntsd a kész csokoládészószt a süteményre.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »