Kekszes alapú csokoládés finomság – mini rolókkal töltve
Ez a kekszes alapú, mini rolókkal töltött csokoládés sütemény egyszerűen elkészíthető, különleges desszert. Nem csak ünnepnapokra!
Előkészítés:
Vegyél egy 20 x 20 cm-es serpenyőt. Béleld ki a serpenyőt sütőpapírral. Vigyázz, hogy a serpenyő oldalát is befedje körülbelül három centiméter magasságban. Kend be vékonyan olajjal. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (gázsütőben 2. fokozat).
Hozzávalók:
Kekszes alap
– 1 1/2 csésze morzsolt keksz
– 1/2 csésze cukor
– 8 evőkanál vaj
Krém
– 530 gr lány krémsajt
– 1/3 csésze cukor
– 1 tojás
– 1 1/2 csésze mini karamellás roló (vagy Bonbonetti)
Csokoládé réteg
– 300 gr 65% kakaótartalmú csokoládé
– 2 tk méz
– 8 evőkanál vaj
– 4-5 evőkanál karamell öntet
Elkészítése:
Kekszes alap
A darált kekszet és a cukrot keverd össze egy tálban. Add hozzá az olvasztott vajat és dolgozd össze. Az így kapott masszát helyezd az előkészített serpenyőbe. Süsd 7-10 percig 175 fokos sütőben. Tedd félre hűlni.
Krém
Tedd a krémsajtot, cukrot, tojást és a vanília kivonatot egy tálba és kevergesd, amíg egyenletes, lágy masszát kapsz. Kever bele a rolókat. Öntsd rá a keveréket a kekszes alapra és süsd 30-35 percig 175 fokos sütőben. Tedd félre hűlni.
Csokoládé réteg
Tedd a csokoládét, a mézet és a vajat tűzálló tálba és lassú tűzön addig kevergesd, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és tökéletesen el nem keveredik a többi hozzávalóval. Ezután öntsd a kész csokoládészószt a süteményre.
Kapcsolódó cikkek
« A természet apró élőlényei egy fotós szemével Sorra tűnnek el a csendes-óceáni Salamon-szigetek – a tengerszint-emelkedés miatt »