Zellerkrémleves márványsajttal ízesítve

dec 13 • Fűszer • Impress Magazin

A zellerkrém levesnek kellemes, lágy ízt ad a fűszeres márványsajt. Pirított zsemlekockák helyett pedig apróra vágott metélőhagymával tálald!

Hozzávalók:

– 25 dkg vaj
– 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
– 750 g zeller, meghámozva, kockákra vágva
– 2 ek. apróra vágott metélőhagyma
– 2 ek. apróra vágott zsályalevél (elhagyható)
– 60 ml zöldségleves (kockából)
– 150 ml tejszín
– 225 g márványsajt
– só

Elkészítése:

Egy közepes méretű lábasban olvaszd meg a vajat és kissé pirítsd meg benne a zellert és a zsályát. Öntsd fel a zöldséglevessel, és forrald fel. Lefedve lassú tűzön 15 percig főzd, amíg megpuhul a zeller.

Hagyd egy kicsit kihűlni, majd turmixold össze a zellert, krémes állagúra. Tedd vissza a tűzre és add hozzá a tejszínt és a márványsajt felét. Főzd kislángon, amíg a márványsajt elolvad, de ne forrald fel. Ízesítsd egy kevés sóval.

Merd a levest tányérokba és a maradék márványsajttal és a friss metélőhagymával hintsd meg a tetejét.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »