144 ország zászlója ragyog Róma belvárosában

dec 12 • Kult & Art • Impress Magazin

Rendkívüli díszkivilágítást kapott Róma belvárosának legnagyobb vásárlóutcája a via del Corso.

Sötétedés után a via del Corso vásárlóutcát a 2015-ös milánói expo 144 országának zászlói világítják be. A gyalogosok feje felett mind a 144 résztvevő ország lobogója megjelenik, különleges Led-technológiával megvilágított formában.

Májusban kezdődik a Táplálni a Világot Világkiállítás

A különleges installáció színes zászlókkal töltötte meg Róma belvárosát a néhány hónap múlva kezdődő nemzetközi vásárra emlékeztetve. A májusban kezdődő milánói világkiállításon résztvevő országok zászlóinak alakját és színeit jelenítik meg a fények. A zászlók között fénylenek az expón résztvevő Magyarország nemzeti színei is.

Ignazio Marino római főpolgármester kezdeményezése megosztotta a rómaiakat. Van, akinek jobban tetszett a korábbi években használt hagyományos karácsonyi díszkivilágítás. A napilapoknak írt olvasói levelek és a főpolgármester internetes honlapjára küldött kommentek azt kérdezik, mi köze van a világkiállításnak a karácsonyi ünnepekhez

A Táplálni a világot, energiát adni az életnek című világkiállításra – május 1. és október 31. között – húszmillió látogatót várnak Milánóba.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »