Sült ricotta aszalt paradicsommal és sok-sok olajbogyóval

febr 2 • Fűszer • Impress Magazin

Igazi olasz finomság készíthető ricottából és parmezán sajtból, melyet az aszalt paradicsom és az olajbogyók tesznek még különlegesebbé.

Hozzávalók:

– 450 g ricotta sajt
– 50 g reszelt parmezán sajt
– 2 tojásfehérje felverve
– 150 g zöld olajbogyó
– 150 g fekete olajbogyó
– 10 aszalt paradicsom durvára vágva
– só, bors

Elkészítése:

Keverd jól össze egy tálban jól a ricottát, a parmezán sajtot és a felvert tojásfehérjét, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

Bélelj ki sütőpapírral egy 20×20 cm-es tepsit, majd kanalazd bele a sajtkrémet. Nyomkodd bele az olajbogyókat és szórdj rá aszalt paradicsomot. Süsd 25-30 percig, amíg megszilárdul.

Borítsd ki egy tálra a sült pástétomot, húzd le róla a papírt, majd vágd fel ék alakú szeletekre.

Melegen tálald pirítóssal és friss salátával!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »