Sült ricotta aszalt paradicsommal és sok-sok olajbogyóval
Igazi olasz finomság készíthető ricottából és parmezán sajtból, melyet az aszalt paradicsom és az olajbogyók tesznek még különlegesebbé.
Hozzávalók:
– 450 g ricotta sajt
– 50 g reszelt parmezán sajt
– 2 tojásfehérje felverve
– 150 g zöld olajbogyó
– 150 g fekete olajbogyó
– 10 aszalt paradicsom durvára vágva
– só, bors
Elkészítése:
Keverd jól össze egy tálban jól a ricottát, a parmezán sajtot és a felvert tojásfehérjét, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
Bélelj ki sütőpapírral egy 20×20 cm-es tepsit, majd kanalazd bele a sajtkrémet. Nyomkodd bele az olajbogyókat és szórdj rá aszalt paradicsomot. Süsd 25-30 percig, amíg megszilárdul.
Borítsd ki egy tálra a sült pástétomot, húzd le róla a papírt, majd vágd fel ék alakú szeletekre.
Melegen tálald pirítóssal és friss salátával!
Kapcsolódó cikkek
« Séta a tengeren? – egy végtelen híd a dán tengerparton Ma van a sünik világnapja »