Kókuszos trüffel golyók

dec 20 • Fűszer • Impress Magazin

Akár ünnepi édességként is elkészíthetők a mandulás rumos masszából készült kókuszos trüffel golyók, étcsokoládé bevonattal.

Hozzávalók:

-10 dkg margarin vagy kókuszzsír
– 5 dkg cukor
-10 dkg darált mandula
– 5 dkg darált keksz
– 2 ek rum
– 1 csésze kókuszreszelék
– 1 tábla étcsokoládé

Elkészítése:

Olvaszd meg a vajat lassú tűzön, majd add hozzá a cukorral összekevert tojássárgáját, a darált mandulát és a darált háztartási kekszet. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a 2 evőkanál rumot.

Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy megkeményedjen a massza. Amint kihűlt, formázz belőle apró golyókat.

Olvaszd fel az étcsokoládét, és mártogasd bele a golyókat, majd hempergesd meg őket a kókuszreszelékben.

Újra tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a csokoládé bevonat megkeményedjen.

Apró papírkosárkákban tálald!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »