Ilyen az igazi Tiramisu

okt 24 • Fűszer • Impress Magazin

A Tiramisu az olasz gasztronómia egyik legismertebb és legnépszerűbb édessége, mely sütés nélkül, könnyen és pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók (12 adag)

– 60 db babapiskóta vagy zabkeksz
– 3 dl gyenge kávé
– 1-2 ek evőkanál balieys vagy amarettó

– 1 kg mascarpone
– 5 db tojássárgája
– 5 ek porcukor
– 3 ek kakaópor

Elkészítése:

A kávéhoz ízlés szerint hozzáadunk 1-2 evőkanál baileys-t vagy amarettót, majd rövid időre belemártogatjuk a piskótákat.

Ezt követően a mascarpone sajtból, a 3 tojássárgájából és cukorból simára kevert krémet készítünk.

Egy tepsi vagy lapos tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük a babapiskóták felét, majd egy réteg krémet kenünk rá. A tetejére újabb sor babapiskóta, majd újabb réteg krém kerül, végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.

A kész Tiramisut egy fél órára a hűtőbe tesszük.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »