Ilyen az igazi Tiramisu
A Tiramisu az olasz gasztronómia egyik legismertebb és legnépszerűbb édessége, mely sütés nélkül, könnyen és pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók (12 adag)
– 60 db babapiskóta vagy zabkeksz
– 3 dl gyenge kávé
– 1-2 ek evőkanál balieys vagy amarettó
– 1 kg mascarpone
– 5 db tojássárgája
– 5 ek porcukor
– 3 ek kakaópor
Elkészítése:
A kávéhoz ízlés szerint hozzáadunk 1-2 evőkanál baileys-t vagy amarettót, majd rövid időre belemártogatjuk a piskótákat.
Ezt követően a mascarpone sajtból, a 3 tojássárgájából és cukorból simára kevert krémet készítünk.
Egy tepsi vagy lapos tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük a babapiskóták felét, majd egy réteg krémet kenünk rá. A tetejére újabb sor babapiskóta, majd újabb réteg krém kerül, végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
A kész Tiramisut egy fél órára a hűtőbe tesszük.
Kapcsolódó cikkek
« Megújuló energia a csillagokból? A lencse tökéletes fehérjeforrás »