Gyümölcsös-joghurtos palacsinta
Ízletes és könnyű reggeli, vagy különleges desszert a gyümölcsös- joghurtos palacsinta friss gyümölcsökkel tálalva.
Hozzávalók (4 személyre)
– 10 dkg liszt
– 25 g cukor
– 150 g natúr joghurt
– 1 tojás
– 50 g áfonya vagy málna
-25 dkg gyümölcsös müzli (elhagyható)
– olaj a sütéshez
– juharszirup öntet
Elkészítése:
Öntsd egy tálba a lisztet és keverd hozzá a cukrot. Egy másik edényben keverd ki a joghurtot és a tojást, majd add hozzá a gyümölcsöket és a müzlit. Adagold gyümölcsös joghurtos keveréket a liszthez és keverd csomómentesre. Ha túl sűrű lett, akkor egy kevés szódával vagy tejjel hígítsd.
Hevíts fel a palacsintasütőben egy kevés olajat és süsd ki a palacsintákat.
A gyümölcsös-joghurtos palacsintákat gyümölcsökkel vagy juharszirup öntettel tálald!
Kapcsolódó cikkek
« Indián „Tollvarázs” kiállítás a Néprajzi Múzeumban A Stonhenge kövek zenei tulajdonságokkal rendelkeznek »