Gyömbéres vegetáriánus leves
A gyömbéres vegetáriánus levest a pikáns fűszerezés és a krémes állaga különbözteti meg az egyszerű zöldséglevestől.
Hozzávalók (4 személyre):
– 1 nagy sárgarépa
– 1 nagy krumpli
– 1 édes piros paprika apróra vágva
– 1 vöröshagyma
– 750 ml zöldség alaplé (zöldségkockából)
– 1 ek őrölt fokhagyma
– 2 ek őrölt gyömbér
– 1 ek csili
– 1 ek koriander
– 1 ek olaj
– 2 ek tejszín
Elkészítése:
Az olajban pirítsd meg a hagymát, majd öntsd fel 750 ml zöldség alaplével. Tedd a levesbe az apróra vágott sárgarépát és a krumplit, majd főzd 20 percig, amíg megpuhulnak.
Ezt követően mehet bele az apróra vágott édes piros paprika, és a fűszerek (fokhagyma, csili, gyömbér, koriander).
Végül add hozzá a tejszínt, és forrald pár percig, majd turmixold össze botmixerrel.
Tálaláskor morzsolj a tetejére tört fekete borsot.
Kapcsolódó cikkek
« Függő üvegterasz egy nappali közepén… A nyomtatott könyv jövője – könyvművészeti kiállítás a Műcsarnokban »