Függő üvegterasz egy nappali közepén…

febr 20 • Enteriőr • Impress Magazin

Egy raktárépületből lett kialakítva ez különleges otthon, ahol a nappaliban egy függő üvegterasz található, mely télen zárt télikert, nyáron nyitott terasz.

Az elhagyatott raktárépületből otthonos lakás épült egy francia építész Andrew Franc ötletei ér tervei alapján. A lakás különlegessége, hogy a belső udvarból kialakított nappalihoz egy zöld télikert csatlakozik nyitható üvegtetővel.

11

Lebegő télikert nyitható üvegtetővel

Az üvegtetőn keresztül sokkal több természetes fény áramlik be a lakásba, egyúttal a nyitható tető közvetlen kapcsolatot teremt a szabaddal. Az ipar múltú épület felújításakor a korszerű anyagok mellett újrahasznosított anyagokat is felhasználtak, illetve energiatakarékos gépészeti berendezéseket alkalmaztak a fenntartható építészet jegyében.

22

Elhagyatott gyárépületből modern otthon

Egy elhagyatott raktárépületből nem könnyű otthonos lakást kialakítani, de a belső terek átépítésével, és a különleges belsőépítészeti megoldásokkal bármi lehetséges. A nappaliban egyedi acéllépcső vezet a második szintre, a plafonon lévő tetőgerendák pedig szintén otthonosabbá teszik a teret. A sok növény, a meleg színek és a modern bútorok együtt hangulatos otthont teremtenek.

33

Nyitott terasz a tetőn

A lakáshoz egy tetőtéren kialakított nyitott terasz is tartozik, ahonnét panorámás kilátás nyílik a nyüzsgő városra, és a folyópartra. A kis zöld placc egy apró menedék a betonrengetegben, ahol a sok zöld növény és a kövekkel kirakott pázsit valóban azt az érzetet kelti, mintha a természetben lennénk.

44

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »