Csokis gesztenyegolyók

dec 27 • Fűszer • Impress Magazin

A gesztenye egy igazi téli csemege, melyből különleges édességek készíthetők. A gesztenyegolyókat étcsokival, tejcsokival vagy akár fehér csokoládéval is bevonhatod.

Hozzávalók:

– 35 dkg gesztenyemassza
-15 dkg vaj
– pár csepp rumaroma
– 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
– 1 tábla tejcsokoládé
– 1 tábla fehércsokoládé
– 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése:

A gesztenyemasszát dolgozd össze a vajjal, és adj hozzá egy kevés rumaromát. Amikor összeáll formázható masszává, készíts belőle kis golyókat, majd 10-15 percre tedd őket a hűtőbe.

A gesztenyegolyók csokoládéban való mártogatása következik. Olvaszd fel gőz felett a csokoládét a 2-3 evőkanál olajjal, majd mártsd meg benne a golyókat, tedd őket egy műanyag tálra, és ha mind kész van, tedd be őket a hűtőbe, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »