Csokis gesztenyegolyók
A gesztenye egy igazi téli csemege, melyből különleges édességek készíthetők. A gesztenyegolyókat étcsokival, tejcsokival vagy akár fehér csokoládéval is bevonhatod.
Hozzávalók:
– 35 dkg gesztenyemassza
-15 dkg vaj
– pár csepp rumaroma
– 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
– 1 tábla tejcsokoládé
– 1 tábla fehércsokoládé
– 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A gesztenyemasszát dolgozd össze a vajjal, és adj hozzá egy kevés rumaromát. Amikor összeáll formázható masszává, készíts belőle kis golyókat, majd 10-15 percre tedd őket a hűtőbe.
A gesztenyegolyók csokoládéban való mártogatása következik. Olvaszd fel gőz felett a csokoládét a 2-3 evőkanál olajjal, majd mártsd meg benne a golyókat, tedd őket egy műanyag tálra, és ha mind kész van, tedd be őket a hűtőbe, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.
Kapcsolódó cikkek
« Ritka természeti jelenség a Balatonnál Megújuló energiát termel a „Nagy alma” »