Ananászkrémes rizspuding
A rizspuding egy laktató édesség, mely kevés alapanyagot igényel, könnyű elkészíteni, és napokig eláll. Hidegen fogyasztva a legjobb!
Bolti pudingporok helyett egyszerűen rizslisztből is készíthetünk finom, krémes pudingot. Csokis, vaníliás vagy akár ananászkrémes változatban is. Gyors, könnyű és egészséges recept.
Hozzávalók (4 személyre)
– 10 dkg rizsliszt
– 0,5 dl liter víz vagy bármilyen növényi tej
– 2-3 ek. kókuszvirágcukor
– 1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por
– 1 csipet só
Ananászkrémhez:
– 1 doboz ananász konzerv
– 1 csomag zselatin
Elkészítése:
A rizslisztet keverjük össze a kókuszvirágcukorral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a fél liter vizet. Keverjük csomómentesre, majd alacsony hőfokon főzzük forrástól számított 5-10 percig. Fedjük le, és amikor egy picit kihűlt, töltsük üvegpoharakba.
Az ananászkrémhez szűrjük le az ananászkonzerv levét, és tegyük félre az ananászkarikákat.
Öntsük az ananászlevet egy lábosba, adjuk hozzá a zselatint, majd alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
Kanalazzunk belőle mindegyik pohár rizspuding tetejére, majd díszítsük apróra vágott ananásszal.
Tipp: Ízlés szerint változtathatunk a rizsliszt és a tej arányán attól függően, hogy hígabb vagy sűrűbb pudingot szeretnénk készíteni.
Kapcsolódó cikkek
« A Calamian szigetvilág mesés lagúnái Víz alatti szobor kiállítás a Karib-tenger mélyén »