A Calamian szigetvilág mesés lagúnái

márc 1 • Földgömb • Impress Magazin

A Fülöp szigetekhez tartozó Calamian szigetcsoport lagúnái a Forbes Traveler magazin top 10-es listáján is szerepelnek.

A szigetcsoport egyik legszebb kis szigete az ék alakú Coron, ahol száz méteres meredek mészkőszikla hasadékokkal övezett partszakaszok követik egymást a lagúnák között.

A láthatatlan vizű Kék-lagúna

Az álomszigetek közé sorolt Coron szigeten, a mesés partszakaszok mellett megszámlálhatatlan sok kisebb és nagyobb méretű türkiz színű tó is található. Jó néhány közülük rejtett, fel nem fedezett és érintetlen. Itt található a Fülöp-szigetek legtisztább vizű tava is a Kayangan-tó is, mely más néven Kék-lagúna. Vize olyan átlátszó, hogy szinte láthatatlan.

11

Elsüllyedt japán hadihajók nyomában…

Colon és Palawan környéke népszerű búvárparadicsom is, hiszen a csodás környezeten kívül, a környék rendkívül gazdag tengeri élővilággal is rendelkezik. A szigetvilághoz még közel 50 fehér homokos tengerparttal rendelkező kisebb sziget is tartozik, ahol elsüllyedt japán hadihajók roncsait is felkutathatják a kalandvágyó búvárok. A hadihajó roncsok 10 és 40 méter mélységben találhatók.

22

A kristálytiszta partszakaszoknak és a meseszép természeti adottságainak köszönhetően a szigetvilág népszerű turistaparadicsommá vált az elmúlt évtized során.

33

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »