Virtuális kertbe invitál Ibiza

júl 22 • Kult & Art • Impress Magazin

A Fraktál virágok 2015 és a Folyékony pixel digitális képei az Ibiza Grand Hotel gasztronómiai színházában elevenedik meg egy hatalmas kivetítőn.

A Cirque du Solei alapítója Guy Laliberté és két világhírű olasz séf, Ferran és Albert Adria ötlete alapján valósult meg az úgy nevezett gasztronómiai színház az Ibiza Grand Hotel egyik bártermében. A művészeti projekt egyesíti a gasztronómiát a kortárs és digitális művészettel.

Interaktív gasztronómiai színház

Az idei évad gasztronómiai színháza egy francia művész, Miguel Chevalier digitális alkotásait mutatja be. Az egyik a Fraktál virágok 2015, a másik a Folyékony pixel 2015 project. Mindkét digitális alkotás interaktív, az egyik a látogatókra reagál, a másik a zene hatására változik.

11

Digitális növényi univerzum

A Fraktál virágok egy hatalmas virtuális kertben kelnek életre, melyek vég nélkül ismétlődnek különböző méretben, formákban és színekben a digitális botanikus kertben. A folyamatosan formálódó növényi univerzum egy virtuális magból jön létre, mely újra nyílik és változik a közönséggel való interakció hatására.

22

Minden fraktál-virág egyedi

A fraktál virágok matematikai formulák alapján képződnek, mindegyik forma teljesen egyedi és megismételhetetlen. Ezek a digitális növények rejtélyes párbeszédet alakítanak ki a közönséggel, reagálva a közelségükre. A virágok például meghajolnak, hogy üdvözöljék a feléjük közeledő látogatókat. Megmutatják a színüket, melyek egyre erőteljesebbé válnak, majd eltűnnek a szem elől.

33

A folyékony pixelek színes világa

A Folyékony pixel 2015 szintén egy virtuális világot tár a közönség elé. A színes képpontok szintén folyamatosan változnak és önállóan fejlődnek a virtuális valóságban.

44

A zene hatására változik a kép

A projekt hódol az 1950-es évekbeli festők előtt, mint Jackson Pollock, Sam Francis, Pierre Soulages és Luis Feito. A kép megjelenik a virtuális vásznon és a képernyőn létrehozza a folyamatos fényfestést. A meleg, színes képpontokból álló digitális festmények egy folyamatosan változó szürreális világba kalauzolják el a látogatókat.

55

A folyékony képpontokat megelevenítő digitális festmény szintén interaktív, ez a kép azonban nem a látogatókkal lép közvetlen kapcsolatba, hanem a teremben hallható zenére reagál. A zene hatására változik a kép színvilága és dinamikája.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »