Szörfdeszkáról fest gyönyörű portrékat egy hawaii őslakos

okt 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Hawaii elhagyatott tengerpartjainál, romos épületeik falaira fest élethű portrékat szörfdeszkáról, vízen egyensúlyozva Sean Yoro, Hula.

Hula először hagyományos festményeket készített fa panelekre, vagy éppen szörfdeszkákra, majd elkezdték vonzani a kietlen tengerparti tájak és a romos épületek. Gyakran szörfözött ilyen vadregényes tájakon, míg egyszer csak kitalálta, hogy szörfdeszkáról fog festeni graffitiket.

111

Hawaii „street art” a tengeren

Saját stílust alkotott Hula a szörfdeszkán egyensúlyozó technikával készített falfestményekkel, melyek street art jellegű hatást keltenek az elhagyatott tengerparti épületek romos falain.

22

Élethű „lebegő” portrék

A különleges helyszíneken készült portrék hatása lenyűgöző. A romos falak között gyönyörűen kidolgozott, élethű, lebegő portrékra bukkanhatunk. A képek ugyanis a víz visszatükröződésének köszönhetően 3D-s látványt nyújtanak.

33

Gyönyörű képek a romos falakon…

A meglepetésszerű művészeti galériát az teszi kontrasztossá, hogy omladozó házak, elhagyatott, ütött-kopott falain jelennek meg az attraktív női arcok. A zord háttér a vászon, melyekre fiom vonású női arcok kerülnek.

55

Zord háttér, különleges hatás

Hula szereti az elhagyatott, kietlen tereket, és helyszíneket, művészi ihletet kap tőle. Érintetlen homlokzatokat keres, csak vízről megközelíthető helyszínek után kutat, ahol egyedülálló, vízben félig elmerülő női alakjait megalkothatja.

66

Csak vízről megközelíthető helyszínek

A vízi galéria alkotásaihoz Hula a festékes dobozokat az előre kiválasztott színekkel és kikevert árnyalatokkal a szörfdeszkájára pakolja, majd óvatosan odaevez a kiválasztott helyszínre.

77

A női portré sorozat alakjai tökéletesen élethű alkotások lettek. A falra festett arcok teste a vízszint alatt rejtőzik, és a víz tükröződő hatása miatt valóban olyan hatást keltenek, mintha lebegnének a vízfelszínén.

88

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »