Felfedezte a New York-i lángosost a The New York Times
A New York utcáit járó Langos Truckról (lángosos kocsiról) és annak üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót a The New York Times.
„Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké” – írta Ligaya Mishan, a cikk szerzője.
Nem, ez nem hiányos pizza…
„Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne” – tette hozzá.
A Budapestről elszármazott, 39 éves Prepuk Zsolt 16 évvel ezelőtt horgonyzott le New Yorkban. Több étteremben pincérkedett, mielőtt nyakába vette volna az utcákat, hogy „meggyőzze a New York-iakat, hogy gyerekkorának uzsonnája ugyanolyan nélkülözhetetlen a járdák (járókelői) számára, mint a perec vagy a falafel”. A lap szerint a magyar vállalkozó háromfajta lángost kínál: fokhagymás-sajtos-tejfölöset, ötszínű kaliforniai paprikával megszórtat, és olyat, amelyet szűzpecsenyével, savanyú uborkával, jalapeno paprikával és ázsiai chiliszósszal hintett meg. De kérésre akár rögtönöz is feltétet Prepuk.
Emellett töltött káposzta, borsófőzelék, Connecticut államból beszerzett debreceni és újabban egy New Jersey-i farmról származó mangalicakolbász is szerepel az ebédeltető furgon választékában. Azt, hogy a hét folyamán New Yorknak melyik szegletében bukkan fel az igazából krumplis lángosra szakosodott Langos Truck, a Twitteren, a Facebookon vagy telefonon lehet megtudni.
MTI/ Zentai Bogi
Kapcsolódó cikkek
« Virtuális kertbe invitál Ibiza Fürdőzők mentették ki a Balatonba zuhant kisrepülőt »