Folkudvar nyílik a Művészetek Völgyében

júl 21 • Kult & Art • Impress Magazin

A Művészetek Völgyében először állt össze a Hagyományok Háza, a Fonó Budai Zeneház és a Kobuci Kert, hogy közös Folkudvart működtessen.

„A hely, ahol megtudod, miért izgalmas a népzene, a néptánc, kézműves-hagyományaink. A hely, ahol a kávé mellett tánccal frissítheted fel magad az előző este után, ahol tiszta szívvel énekelhetsz, ahol órákra belemerülhetsz a nemezelésbe, ahol rájöhetsz, hogy milyen önfeledten lehet népzenére bulizni.”

A Folkudvar házigazdái a Fölszállott a páva vetélkedőben hírnévre szert tett Berecz István és a két Junior Prima díjas prímás vezette Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség.

Napindító tánckurzus és a legszebb népdalok

Délelőttönként napindító tánckurzusra várják az érdeklődőket a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, a kézműves mesterek segítségével a nemezelés és a bútorfestés hagyományait lehet megismerni. A Folkudvarban az énektanításokon alkalom adódik legszebb népdalaink megismerésére.

Az udvar nemezszőnyege – közösen

A szervezők elképzelése alapján a Folkudvarral egy olyan közösségi teret hoznak létre, ahol bárki megismerheti a népzene, a néptánc és kézműves hagyományaink különleges oldalát. A látogatók közreműködésével elkészül az udvar nemezszőnyege a 10. nap végére.

Minden este hat órakor a FolkEmbassy-Kertem szabadegyetemé a terep. Az este a felnőtteknek szóló népmesékkel kezdődik, meghívott mesélők és a Hagyományok Háza népmesetanfolyamának hallgatóinak tolmácsolásában. Este a koncertek, majd hajnalig tartó folkkocsmák várják a közönséget, élő népzenével.

Az augusztus 2-ig tartó rendezvényen a Folkudvar színpadán a tíz nap alatt olyan előadók fordulnak meg, mint Sebestyén Márta, Bognár Szilvi, Dresch Mihály, Szokolay Dongó Balázs, a Tükrös együttes és a Fonó zenekar. Mellettük helyet kapnak fiatal zenekarok is, köztük a Magos, a Zagyva banda, a Bazseva és a Berka együttes.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »