Lótuszvirág Fesztivál a Szegedi Füvészkertben

júl 26 • Kult & Art • Impress Magazin

A szombaton kezdődő kétnapos fesztiválon a látogatók mindent megtudhatnak a különleges indiai növényről, a lótuszvirágról.

A Lótusz Fesztivál ihletője, a botanikus kert egyik ritka ékessége, az Ázsia mérsékelt égövi területéről származó indiai lótusz virágba borulása.

Indiai táncok töltik be a zöld teret

A program igen változatos, a színpadon például harcművészeti előadások, klasszikus indiai táncok egzotikuma és különböző jógaműfajok töltik be a zöld környezetet. Az előző évekhez képest még több érdekességgel készülnek, szombat délután lesz például a hagyományos kínai Oroszlántánc bemutató, vasárnap pedig a Taiko Hungary Dobcsoport tradicionális japán dobkoncertje. Megismerhető az idén átadott japánkert is, amely az ázsiai növényvilágot mutatja be a lótusztúra végállomásaként

Az előadások a szabadtéri színpadon és a főbejáratnál lévő pénztár épületében zajlanak, ez utóbbiban egy bonsai-kiállítás is várja a látogatókat. Mindkét napon számtalan lehetőséget kínálnak a családi kézműveskedésre, a jógagyakorlatok kipróbálására, finom fűszeres, keleti ízek kóstolójára.

A buddhisták szent növénye

A buddhisták szent növénye a hónap elején kezdett virágozni a dél-alföldi parkban. A Délkelet-Ázsiában őshonos indiai lótusz (Nelumbo nucifera) – az időjárástól függően – augusztus közepéig, szeptember elejéig látható a Szegedi Egyetemi Füvészkertben, amely minden nyáron virágtengerré változtatja a kis tavat.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »