Különleges látványosság a Nagyerdőben: átadták a Ködszínházat

júl 26 • Kult & Art • Impress Magazin

Egyedülálló Ködszínház épült Debrecen városában, a korábbi nagyerdei Csónakázó-tó helyén. Az új látványosság egy igazi vízvarázslat.

Az elmúlt hónapokban és hetekben teljesen megújult a debreceni Csónakázó-tó és környéke. A fejlesztések során Debrecen egy különleges turisztikai látványossággal is gazdagodott. 

Vízfüggönyre vetített képek

A multimédiás szökőkút különlegessége, hogy a fények és a vízsugarak sajátos játékaként ködszerű képek elevenednek meg a szökőkútban.

A vízsugarakat színes fénysugarakkal világítják meg, a vízfalon pedig Debrecen nevezetességeit bemutató kisfilmek jelennek meg.

átadták a Ködszínházat
(Debrecen új látványossága a Ködszínház, Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

Új látványosság a városban

A különös látványt semmihez sem lehet hasonlítani, még a mozihoz sem, ott ugyanis a vetítőgép a nézők mögött van. A Ködszínház már most népszerű a helyiek és a turisták körében is. A városban ez egy igazán érdekes, új látványosság.

A Ködszínház egyedülálló vizuális hatást nyújt. A vízsugáron megjelenő képek egyfajta holografikus képként jelennek meg a vízsugáron. azonban szemből érkezik a fény, a vászonként pedig a szökőkútban csobogó vízfüggöny szolgál.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban! 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »