Gigantikus öko-graffiti készült Venezuelában – 200 ezer újrahasznosított kupakból

márc 22 • Kult & Art, ÖKO-világ • Impress Magazin

A 45 méteres kupak-graffiti Venezuela első öko falfestménye, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a caracas-i és a globális ökológiai problémákra.

Egyre több művészi alkotás készül olyan céllal, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás problémájára. A venezuelai Oscar Olivares kupakokból készült gigantikus falfestménye is hasonló üzenetet közvetít.

„Boldogságérzést szeretnék adni az embereknek az alkotásaimmal”

„Mindig is arra használtam a művészetet, hogy boldogságot adjon nekem, illetve, hogy kifejezzem azt, amit érzek és gondolok – mondta Oscar” – Alkotás közben mindig mély boldogságérzés jár át, és szeretném ezt a boldogságérzést átadni az alkotásaimon keresztül az embereknek.”

Venezuela kupak graffiti

Festékpatronok helyett kupakokat használt

Oscar a helyi környezetvédelmi szervezet, az OkoSpiri felkérésére vágott bele a gigantikus graffiti elkészítésébe. A szervezet ötlete volt, hogy festékpatronok felhasználása helyett újrahasznosított kupakokból készüljön el Venezuela első öko-graffitije.

Venezuela kupak graffiti

Először lehetetlennek tűnt ez a felkérés – kupakokkal hogyan fessek?

A felkérés először teljesen lehetetlennek tűnt Oscar számára, de aztán mélyen belemerült a pointillizmusba, – a pontokkal való festészet világába -, és hamarosan megszületett benne a megoldás”.

Venezuela kupak graffiti
Venezuela kupak graffiti

A 45 méteres „kupak graffiti” két és fél hónap alatt készült el

A Caracasban található 45 méter hosszú graffiti 200ezer különféle műanyag kupak felhasználásával készült el. A gigantikus alkotás átlagosan 3 méter magas, a legmagasabb pontja eléri a 7 métert.

Venezuela kupak graffiti

Van Gogh ihlette égbolt, színes arapapagájok és sok-sok szimbólum a képen…

A kép nemcsak a felhasznált alapanyagok tekintetében hordoz üzenetet, (hiszen minden festék veszélyes hulladéknak számít), hanem maga a kép is tele van különféle szimbólumokkal.

Venezuela kupak graffiti

Látható rajta Caracas városa egy Van Gogh ihlette csillagos égbolt alatt, ahol egy arepa a hold.

„Az arepa (kukoricalángos) Venezuela tipikus étele, ez egy olyas valami, ami összeköti az itteni embereket. A szegények épp úgy fogyasztják, mint a gazdagok.” A kép legfontosabb szereplői azonban a gyönyörű, színes arapapagájok, akik itt még a természetes élőhelyükön láthatók…

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »