Aszalt áfonyás – pekándiós sajtgolyók

szept 16 • Fűszer • Impress Magazin

Exkluzív előételként vagy akár egy gyerekzsúron is feltálalhatók ezek a jópofa és látványos édes sós, áfonya és pekándió keverékben meghempergetett sajtgolyók.

Hozzávalók:

– ½ csésze apróra vágott pekándió
– ½ csésze apróra vágott szárított áfonya
– 4 dkg morzsolt Feta sajt
– 4 dkg lágy krémsajt
– 1 csésze reszelt sajt (Gruyere)
– 3 tk méz

Elkészítése:

Keverd össze egy lapos tálcán az apróra vágott pekándiót az aszalt áfonyával, és tedd félre.

Egy másik tálban keverd ki simára a Feta sajtot, a krémsajtot és a reszelt Gruyere sajtot, majd add hozzá a 3 teáskanálnyi mézet.

Formázz belőlük apró golyókat és hempergesd meg az áfonya-dió keverékben. A kész golyókat helyezd zsírpapírra és ismételd meg a műveletet, amíg el nem fogy a sajtos alapanyag.

Ha az összes golyó elkészült, szúrj mindegyik közepébe nyalókapálcikát, és tedd a hűtőbe egy órára.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »