A Magyar Formatervezési Díj győztesei

okt 4 • Kult & Art • Impress Magazin

Túrakajakot, esőkabát kollekciót, küllő nélküli kerékpárt és interaktív mesekönyvet is jutalmazott idén a Magyar Formatervezési Díj zsűrije.

Az díjakat a Műcsarnokban adták át, a Design Hét keretében ahol legjobb munkákból kiállítás is nyílt.

A termék kategóriában formatervezési díjat kapott a Co&Co Desigcommunication Kft. orrban és garatban is használható mobil szárazsó-inhalátora és Földi Petra dizájner-tervező nyolc darabból álló női és férfi esőkabát-kollekciója. Külön díjat kapott Fogarasi-Benkő László Mercedes-Benz formaterve és Insperger László dizájnos Steam-O Kerékpárja.

Fogarasi-Benkő László: Mercedes-Benz formaterve (Fotó: Impress Magazin / Győri Kati)

Fogarasi-Benkő László: Mercedes-Benz formaterve / Fotó: Impress Magazin-Győri Katalin

A vizuális kommunikáció kategóriában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című, mobileszközre készült interaktív mese, Karasz Dániel, Szepesi Szűcs Barbara és Ruttkay Zsófia munkája nyert.

Insperger László: Steam-O Kerékpár formaterve /  Fotó: Impress Magazin-Győri Katalin

Insperger László: Steam-O Kerékpár formaterve / Fotó: Impress Magazin-Győri Katalin

Díjazták továbbá Benedek Zsanett és Lakos Dániel Faces elnevezésű játékát is, amelynek alapelemei egyszerű, ferdén lemetszett háromszögletű hasábok, melyeket a játékosnak folytonos módon, csak törés nélkül szabad egymás mellé helyeznie.Török Ádám roller öve szintén elnyerte a zsűri tetszését.

Impress Magazin / Győri Kati

Török Ádám: Roller öv formaterve / Fotó: Impress Magazin-Győri Katalin

Pais Panni, Püspök Balázs és Cosovan Attila Light Me elnevezésű, faág formájú elemekből álló lámpacsaládját és Filczer Balázs Dora névre keresztelt, világító kerékpáros bukósisakját is díjazta a zsűri. Bihari Zsolt nyílt vízi túrakajakja pedig szintén elismerésben részesült.

33szerk

Bihari Zsolt: Nyílt vízi túrakajak formaterve / Fotó: Impress Magazin-Győri Katalin

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíját Farkas Anna csillagkonstellációra épülő arculattervéért vehette át. Az Emmi Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának különdíját Szabó Zsófia, Hanula Zsolt, Ughy Szabina és Áldozó Krisztián Kis hungarikumhatározó-sorozata és Balázs Klárának a József Attila Terv által érintett terület szociológiai vizsgálatából kiinduló adatvizualizációs projektje érdemelte ki.

44szerk

Váradi Péter: Iker csuklós busz formaterve / Fotó: Impress Magazin-Győri Katalin

A Design Management Díjat a Cserpes Sajtműhelynek ítélték oda, elismerő oklevelet kapott a Budapesti Közlekedési Központ, a Magyar Állami Operaház, valamint a L’Office újgenerációs iroda.

A kiállítás október 20-ig látható a Műcsarnokban.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »