Minden országban másképp ünneplik az Állatok Világnapját

okt 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Fesztiválokkal, felvonulással, Guiness rekord kísérlettel, rendkívüli örökbefogadással és közös meditációval ünnepelnek az állatbarátok.

Az Állatok Világnapját 1931-ben Firenzében indították útjára, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok helyzetére. A dátumnak október 4-ét választották, mivel ez a nap Assisi Szent Ferenc emléknapja is egyben, aki az állatok védelmezője és patrónusa volt.

Október 4. – az Állatok Világnapja

Világszerte egyre többen csatlakoznak a nagy közös csoportos meditációhoz is, melyben a résztvevők az állatokért és a velük való barátságos bánásmódért imádkoznak. Hasonlóan a világbéke meditációkhoz csoportokba szerveződve vagy akár egyénileg is lehet csatlakozni, olvasható a wordanimalday.org.uk honlapján.

A franciák idén egy petícióhoz gyűjtenek aláírásokat, szintén az állatokkal való bánásmód ügyében. Finnországban a Helsinki Humane Society, akik a gazdátlan, hontalan állatok összegyűjtésével foglalkoznak, a jelenlegi állattartásról szóló törvény megújításáért kampányolnak.

Kínában (Hong-Kong) fotókiállítás nyílik, ahol olyan képek kerülnek bemutatásra, melyeken az állatok és gazdik egymás iránti szeretete nyilvánul meg. Taiwan-ban pedig jótékonysági mozi estet tartanak, ahol a bevétel teljes összegét az állatmenhelyek kapják.

Dél-Amerikában fesztiválokat rendeznek több városban is az állatok tiszteletére. A Moszkvai Állatkertben pedig, szintén a szombati napon különféle rendezvényekkel ünneplik az Állatok Világnapját.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »