Újrahasznosított betoncsövekből ötletes városi kert

ápr 3 • Enteriőr, LifeStyle • Impress Magazin

A „pipe dream” egy díjnyertes építészeti terv, mely hangulatos városi menedék a betondzsungelben kényelmes hold kapukkal, és kis oázis kerttel.

Az újrahasznosított betoncsövekből épült városi menedék Alison Douglas terve, aki a tűz a víz és a növényzet egyesítésével hozta létre az ötletes oázis kertet a városi betondzsungelben. A tervével első díjat nyert a Melbourne-i Nemzetközi Virág és Kert Show-n.

Rejtett oázis a városi dzsungelben

Alison a betoncsövek újragondolásával hold kapukat hozott létre, mely a kényelmes párnákkal kialakított padot rejt. A betoncső ebben a dizájnos kialakításban és a körülötte kialakított hangulatos kert tökéletes összhangot alkot. Igen, akár egy betoncső is lehet hangulatos építészeti elem, ha az ember jól alkalmazza.

12

A „pipe dream” kertben nem csak a hold kapuk épültek betoncsövekből, a kerti csobogó ugyanezzel az elgondolással készült, illetve a növények is cserepek helyett különböző méretű betoncsövekbe lettek ültetve.

13

Alison a menedék létrehozásánál arra is gondolt, hogy a városi pihenő minden szezonban használható legyen, ezért a kertben örökzöld növények és kaktuszok is helyet kaptak. A rejtett oázisban a tűz lángja, a csobogók és a speciálisan kiválasztott növények természet közeli hatást nyújtják a zajos városi környezetben.

14

A kék és a zöld színpaletta kiemeli és uralja a teret, ahol az örökzöld növények egész évben megtartják színüket és formájukat, életteli kiskertként a betondzsungelben, ahol élünk.

15

Fotók: Tim Turner

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »