Vintage a konyhában: egy régi kor modern köntösben

márc 11 • egyéb • Impress Magazin

A vintage stílus a múlt évszázad divatjának és dizájnjának jellegzetes elemeit ötvöző, a 20. század elejéig visszanyúló stílusirányzat. Általában az 1920-1970-es évek közötti időszakra értjük, amelynek elemeit ma már ötvözhetjük a modern világ minden komfortjával is. Megmutatjuk, hogyan!

Mi is az a vintage stílus?

A vintage stílus jellemzői közé tartozik az elegancia, a romantikus és a bohém hangulat, valamint az időtálló és kifinomult megjelenés. Fontos elemei a virágos és csipkés minták, a pasztell- és földszínek, valamint a természetes hatású, főként fa nyersanyagok.

A LivDan Home konyhatervezési szolgáltatását igénybe véve akár ilyen is lehet a konyhánk. A belsőépítész szakértők gondoskodnak róla, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön a helyiségben.

A vintage stílus nem véletlenül nagyon népszerű a mai napig. A nagymamánk csipkéiből, a saját kedvenc darabjainkból és néhány kellemes, puha anyagból egy, az egyéniségünkhöz tökéletesen illeszkedő változatát hozhatjuk létre. Sokszor a turkálók, antikváriumok és vásári standok is végtelen inspirációval szolgálhatnak ennek a stílusnak az összeállításához.

Bepillantás egy vintage konyhába: így lehet kivitelezni a stílust

Ezt az időtálló és klasszikus megjelenést, amely összekapcsolja a múlt és a jelen stílusát, konyhánkba is átmenthetjük. Ha te is szeretnél egy ilyen stílusú konyhát, akkor az alábbiakat érdemes figyelembe venned:

1. A vintage konyhastílus alapjellemzői: A vintage stílusú konyhákra jellemző a régi idők hangulata, az időtlen elegancia és a meghittség. A régi idők bútorai, a hangulatos kiegészítők és a természetes anyagok jellemzik ezt a stílust.

2. Színek és használati tárgyak: A pasztell árnyalatok, a földes és fehér tónusok a vintage stílus tipikus alapszínei. Érdemes régies, antikolt hatású bútorokat választanunk hozzá, és ha van rá lehetőségünk, beépítetünk akár egy walk-in kamrát is. Utóbbi egy sarokszekrénybe beszerelve egy kifejezetten praktikus megoldás, amely nem töri meg a tér egységét. A megfelelő konyhai kiegészítők, mint például a régi tortatartók, a porcelántányérok vagy színes üvegtálak szintén feldobják majd az összképet.

3. Az elrendezés: Ez is fontos része a vintage stílusnak: érdemes odafigyelni a színek mellett a dekorációra, valamint a világítás és a különböző bútorelemek okos összerendezésére is.

4. A nyugalom szigete: Ha egyetlen, nagy térben található az étkezőnk, a konyhánk és a nappalink is, egy konyhasziget mindhárom teret összekötheti, egyfajta központi helyként. Egy sziget remek lehetőség arra is, hogy további tárolóhelyet biztosítsunk a konyhában, valamint beszélgethessünk, miközben készül az étel.

Egyszerre otthonos és stílusos

Ha egy meghitt és stílusos konyhát szeretnénk, a vintage irányzattal nem foghatunk mellé. A régies hatású bútorok és kiegészítők romantikus harmóniája mindenkit megnyugtat, elandalít majd, aki csak a konyhába lép. Egy kis kreativitással, és némi szakértői segítséggel mi is megteremthetjük álmaink vintage konyháját.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »