Miért éri meg a háromrétegű ablakot választani?

márc 11 • egyéb, Enteriőr • Impress Magazin

A háromrétegű ablakok a legfejlettebb ablaktípusok közé tartoznak, így számos előnnyel büszkélkedhetnek a kétrétegű és az egyrétegű ablakokkal szemben.

Épp ezért műanyag ablakcsere esetén napjainkban a legtöbben már nem is kapnak más ajánlást a nyílászáró csere folyamatát végző szakemberektől. Miért is éri meg a háromrétegű műanyag ablak?

Jobb hőszigetelés

A háromrétegű ablakok jobb hőszigetelést biztosítanak, mint a kétrétegű és az egyrétegű ablakok, amely annak köszönhető, hogy az üveg rétegei közötti térben lévő gáz (általában argon) jobban tartja a hőt. Ez azt jelenti, hogy kevesebb hő szivárog ki a lakásból télen, és kevesebb hő jut be a lakásba nyáron. Így a nyílászáró csere után nagyban csökkenhetnek a rezsi költségek is, hiszen a hideg hónapokban nem kell feleslegesen többet fűteni, a forróságban pedig nem kell folyamatosan járatni a légkondit.

Jobb hangszigetelés

A három rétegű ablakok nem csupán a hőszigetelésben segíthetnek, de jobb hangszigetelést biztosítanak, mert az üveg rétegei közötti térben elhelyezett gáz hatékonyan kizárja a zajt is. Ez különösen fontos szempont lehet műanyag ablakcsere esetén, ha zajos környezetben élünk, például forgalmas út mellett vagy zajos környéken.

Nagyobb biztonság

A háromrétegű ablakok masszívabbak, mint a kétrétegű és az egyrétegű ablakok, így nehezebb őket betörni. Ennek köszönhetően a megfelelő műanyag ablakcsere segítségével egy jól beépített ablak az otthon biztonságát is nagyban növelheti, így a lakók is nyugodtabbak lehetnek. Természetesen a teljes körű biztonság érdekében nyílászáró csere esetén érdemes az ablakokat és az erkélyajtókat is lecserélni jobbakra, hogy a ház egyik pontja se legyen gyenge pont.

Jobb UV-sugárzás elleni védelem

A háromrétegű ablakok UV-sugárzás elleni védelme is jobb, mint a kevesebb üvegrétegű társaik esetén, mert az üveg rétegei közötti térben lévő gáz blokkolja az UV-sugárzás egy részét. Ez fontos lehet a bútoraink és más lakberendezési tárgyaink védelme érdekében, hiszen senki sem szereti, ha akár már pár éven belül kifakulnak vagy megkopnak a drága berendezések a napsugarak hatására.

Összességében a háromrétegű ablak lehet a legjobb választás azoknak a nyílászáró csere előtt állóknak, akik a műanyag ablakcserével szeretnék maximalizálni a hő- és hangszigetelést, a biztonságot és az energiahatékonyságot is otthonukban. Bár általában drágábbak, mint a kétrétegű és az egyrétegű ablakok, hosszú távon azonban megéri befektetni beléjük a megtakarított energia költség és a jobb életminőség miatt.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »