Munkaruha szitázással

márc 11 • LifeStyle • Impress Magazin

Már nem csak egy eljárás van arra, hogy a céges ruházati termékekre vagy egyéb eszközökre a vállalkozás logóját, egyik brandjét vagy szövegeket fel lehessen vinni. A logózási eljárások széles skálán mozognak, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A leggyakoribb és a leginkább ajánlott eljárások a következők: a hímzés, a szitanyomás és a hőnyomás. Mindnek van természetesen számos előnye, de előfordul, hogy nem minden anyaghoz vagy üzenettípushoz ideális az egyik vagy a másik.

Rengeteg termék szitázható

A Cegesruha.hu szitanyomás oldalán nagyon részletes ismertetőt olvashatsz erről a méltán népszerű és elterjedt nyomtatási eljárásról. Az előnyei között elsősorban azt szokták megemlíteni, hogy ha nagy mennyiségű termék logóztatásáról, emblémáztatásáról van szó, s ehhez rendelik meg, akkor ebben az esetben igazán költséghatékony lehet a végeredmény. Ideális ezt választani abban az esetben is, ha szép élénk színek nyomtatása az elérendő cél.

Azonban nem minden anyagtípus alkalmas arra, hogy a szitanyomásos technológiát alkalmazzák a logóztatásához. Ha fontos, hogy a finom részletek is nagyon jól érvényesüljenek egy adott nyomaton, akkor érdemes elgondolkozni inkább más technológia választásáról.

Melyek azok az anyagok, amelyeken nem javasolt a szitanyomásos technológia alkalmazása? A selyem és organza alapanyag, a pufi mellények, a baseball sapkák és a polár anyagból gyártott cikkek. Ám mind a kerek nyakú vagy galléros pólók, a pamut ingek és pulóverek, sokféle kabát és mellény, valamint rengeteg munkaruházati termék általában alkalmas lehet szitanyomáshoz.

Ideális nagyobb mennyiségű nyomtatáshoz

Ezt a nyomtatási technológiát, amely lényegében a síknyomtatás egyik válfaja, a kezdetekben csak a plakátnyomtatás során alkalmazták. Ám a technikai fejlődésnek köszönhetően napjainkra rendkívül keresetté vált, főképpen ruhadarabok nyomtatására. De ezenkívül még számtalan sok más anyagra is kerülnek nyomatok, azaz például matricákra, óralapokra, léggömbökre és még mindenféle sok más termékre is.

Ha minimum 25 darab termék logóztatását szeretnéd, akkor már érdemes a szitanyomtatást választanod.

Mi kell hozzá?

Ha szitanyomtatást szeretnél rendelni, akkor ehhez mindenképpen szükséged lesz egy vektoros logóra. A Cegesruha.hu csapata ennek elkészítésében mindig készséggel a rendelkezésedre áll, ha kellene. Erre azért lehet szükség, mert ez az egyetlen olyan felbontás, amelyben nem pixelesek a képkockák, és ha ráközelítenek szerkesztés közben, akkor tökéletesen élesek a részletek.

És a folyamat hogyan zajlik ezt követően? Először készül egy logószita, ami rákerül a nyomtatandó anyagra. Erre jön rá a fotóemulzió, amit hagyni kell megszáradni, utána pedig fénnyel megvilágítani. A logó vagy az adott szöveg persze csak azután fog megjelenni, ha kimossák az adott anyagot. Az eljárás igen tartós, az anyagok pedig sok mosást kibírnak.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »