Új találmány a lebegő sátor

júl 30 • LifeStyle • Impress Magazin

A különleges lebegő sátor a függőágyhoz hasonló élményt nyújt. A találmány olyan népszerű, hogy 3 hetet kell várni a kiszállításra…

A fák törzséhez rögzíthető „függősátor” a Tensile Stringray egy angol építész, Alex Shirley-Smith ötlete alapján valósult meg.

A Tensile három rögzítési ponton függ, ami stabilitást ad a sátornak, és tökéletes biztonságot nyújt. Nem kell attól félni, hogy az éjszaka közepén egyszer csak lepottyan az alkalmi hálószoba, és az egész család az avarban landol.

11

fotó: tensile.com

A magaslati sátor sosem ázik be

A vízhatlan és vízlepergető anyagból készült lebegő sátorban attól sem kell félni, hogy elönt minket az ár a kempingezés során.  Ha ugyanis elered az eső, az esőcseppek leperegnek róla, az alja pedig biztonságos magasban van ahhoz, hogy beázzon. A függősátor a földön mászó bogaraktól, hangyáktól és pókoktól is megvéd.

22

fotó: tensile.com

A felfüggesztéshez három fix pontot kell találni, melyekre a függőágyhoz hasonlóan kell rögzíteni a sátrat. A biztonságos rögzítéshez útmutatás található a Tensile honlapján is.

Ha pedig épp nem találsz megfelelő fákat a felfüggesztéshez, akkor a sátor a hagyományos módon is felverhető a földön. Noha a függősátornak épp az az előnye, hogy nem a kemény földön alszol, hanem a levegőben heverészhetsz akár két-három méter magasságban, a felfüggesztett lebegő sátorban.

Zavartalan pihenés az erdő közepén

A sátorba egy hordozható kötéllétra segítségével lehet feljutni. Ha pedig este feltekerted a kötéllétrát, akkor már senki nem zavarhat meg, hiszen nem tudnak eljutni az ajtóhoz.

44

fotó: tensile.com

A magaslati sátor legnagyobb előnye, hogy a magasból gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. A reggeli ébredés a hegyek között vagy a tengerparton páratlan élményt nyújt.

fotó: tensile.com

fotó: tensile.com

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »