Design udvar és High-tech pajta a Művészetek Völgyében

júl 30 • Kult & Art • Impress Magazin

Saját Design udvart és High-tech pajtát indított idén a Design Terminál a Művészetek Völgyében.

A kapolcsi Király-udvar eddig is fesztiválhelyszín volt, idén azonban teljesen megújult külsővel és tartalommal várja látogatóit. Az udvarba lépőt rácsszerű faépítmény fogadja, melyet a Hello Wood nemzetközi alkotótábor csapatának kifejezetten erre az alkalomra készített munkája.

Design és innovatív technológiák

A rácsozat polcain hazai dizájnerek legkülönfélébb termékei és témába vágó könyvek között böngészhetnek az érdeklődők, de a sarokban megbújik egy régi vágású antikvárium is, a maga poros, sok kezet megjárt köteteivel – a régi és a vadonatúj találkozása, miként az egész idei völgyben.
A rácsok között áthaladva feltűnik a high-tech pajta, ahová egy faszerkezet fokain lehet fellépkedni. A Palya-udvarhoz hasonlóan itt is felállítottak egy nagy kivetítőt, amelyre egy okostelefonról élőben továbbíthatók a saját fesztiválvideóik és itt, az udvar fölé magasodó pajtában tartják minden délután a „formabontó beszélgetéseket” is. A völgyben van igény a közös, akár több órás beszélgetésekre és ez nagyon jó alkalom arra, hogy „kicsit emberközelbe hozzuk” a hazai start-up közösséget és az innovatív technológiákat – mondta Lengyel Roland.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »