Sorra épülnek a napelemes üdülők a Maldív-szigeteken – 100 %-ban napelemmel üzemelnek

jan 10 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A Maldív-szigeteken egyre több olyan környezetbarát luxus üdülő épül, melyek 100 százalékban napenergiával üzemelnek.

A Kudado Maldives Resort a Maldív-szigetek legújabb üdülőhelye, amely környezettudatos nyaralást biztosít luxus környezetben. Az üdülőt öko-tudatos elvek alapján tervezték.

Az üdülő ékköve a Retreat épület, amely egy kétszintes szabadidőközpont. A cölöpökre épített épület tetejét teljes egészségben napelemek borítják.

A luxus öko-üdülő egy privát szigeten található

A 15 apartmanból álló, új luxusüdülő egy lagúnás privát szigeten található. A 300 négyzetméteres házak kézzel készített bútorokkal vannak berendezve, és minden modern felszereléssel el vannak látva. A lakosztályokhoz még privát személyzet is jár.

Minden apartmanhoz tartozik még egy 44 négyzetméteres óceánra nyíló, végtelenített medence.

Környezettudatos anyagokból épült

Az üdülő tervezőit a fenntarthatóság elvei vezérelték, céljuk volt többek között, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a környezeti terhelést. Az üdülőhely környezetbarát alapanyagokból épült. A fa alapanyagok pedig kizárólag olyan erdészgazdaságokból származnak, amleyek fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Napelemek érdekes geometriai elrendezésben

A Kudado üdülőben az energiafelhasználás csökkentését energiahatékony hűtőrendszerekkel, automatizált fény és szellőztető technológiával, valamint napenergia hasznosításával oldották meg.

A Maldív-szigeteken az öko-üdülők napelemes paneljei általában el vannak rejtve, és nincsen más funkciójuk, mint az áramtermelés. A Kudado fotovoltaikus tető azonban egy ikonikus jelképe az üdülőnek. Közelről nézve azonban látható az érdekes geometriai elrendezésük. A paneleket olyan szögben éri a napfény, amely maximalizálja az áramtermelést.

Forrás: inhabitat

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »