A világ legkisebb könyvtára egy 110 éves fa törzse

jan 12 • Kult & Art • Impress Magazin

Mesebeli hangulatú mini könyvtár lett kialakítva egy 110 éves fa törzsében. A könyvtár nyilvános, bárki szabadon használhatja.

„Ma egy olyan világban élünk, ahol egyetlen gombnyomással rengeteg információhoz juthatunk, a könyvek azonban egészen mást adnak, valami olyat, ami fontos a lelkünknek” – mondja Sharalee Armitage Howard egykori könyvkötő, a kis „odú-könyvtár” létrehozója.

„A könyvek világában való elmerülés élménye – amikor lassan olvasunk és a szöveg vagy a történet teljesen magával ragad – egészen más ahhoz képest, mint a mikor a neten böngészünk a rengeteg információ között, és csak felszínesen futjuk át a cikkeket, írásokat” – tette hozzá.

Nem akarta kivágni az elkorhadt fát – könyvtárrá alakította

A mini könyvtár létrehozója Sharalee egész életében könyvekkel foglalkozott, egykor könyvkötőként, majd később könyvtárosként.

Sharalee szerint az olvasás azért is fontos, mert javítja a kritikus gondolkodás képességét és fejleszti az empátiát, két olyan tulajdonságot, melyek nagyon hiányoznak a mai kultúrából.

fa törzsében mini könyvtár

Ha elviszel egy könyvet, hozz helyette egy másikat

A Little Free Library egy olyan nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy életben tartsák a könyvek és az olvasás szeretetét.

A szervezet mindneki számára szabadon elérhető, nyilvános helyen elhelyezett minikönyvtárak létrehozását támogatja a világ minden pontján.

fa törzsében mini könyvtár

Közösségi mini könyvtárak világszerte

A közösségeket ezáltal arra ösztönzik, hogy megvalósítsák az egymás közötti könyvek cseréjét.

A közösségi minikönyvtárak azon az elven működnek, hogy bárki elvihet egy könyvet, ha otthagy helyette egy másikat. Már több mint 75 000 közösségi minikönyvtár található a világ 88 országában.

fa törzsében mini könyvtár

Mesebeli hangulatú…

A 110 éves kiszáradt fa törzséből kialakított könyvtár – amely az Idaho állambeli Coeur d’Alene-ben található – az egyik legkreatívabb minikönyvtár, amely a 110 éves elkorhadt fa törzsében lett kialakítva.

fa törzsében mini könyvtár

Sharalee a fa törzsének belsejében alakította ki a könyvek tárolására alkalmas polcokat, majd a kis fa könyvtár kapott egy tetőt. A mini könyvtárat külső és belső világítással szerelték fel, ami igazán mesebeli hangulatot kölcsönöz neki.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »