Nem veszik fel a cukorbeteg gyerekeket az óvodába?

máj 22 • LifeStyle • Impress Magazin

Vegyék fel a cukorbeteg gyerekeket óvodába – ezt szeretné elérni az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amelyhez számos ismert ember is csatlakozott.

Az Erős Antónia által létrehozott alapítvány szakemberei arra oktatják országszerte az óvónőket, hogy hogyan bánjanak a cukorbeteg apróságokkal. Erős Antónia elmondta, programjuk célja, hogy az óvónők ne féljenek a diabéteszes gyerekek ellátásától.

Több mint 5000 cukorbeteg gyerek van hazánkban

Magyarországon több mint 5000 cukorbeteg gyermek él, akik egész életükben inzulin injekciókra szorulnak. Ha egy diabéteszes gyermeket nem vesznek fel az óvodába, akkor az egyik szülő elveszítheti a munkáját, hiszen valakinek a gyerekkel otthon kell maradnia.

Megállíthatatlanul emelkedik a cukorbeteg gyerekek száma világszerte, így Magyarországon is, aminek az okát pontosan nem ismerik a szakemberek – hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján. Így a következő években nem lesz olyan óvoda, iskola, ahol a pedagógusok ne találkoznának érintett gyerekekkel.

Ma Magyarországon sok esetben nem veszik fel a cukorbeteg gyerekeket az óvodába, mert a pedagógusok félnek az esetleges vészhelyzetektől, illetve nem tudják, hogy hogyan kell ellátni egy cukorbeteg kisgyereket. Ezért indította el diabétesz oktató programját az alapítvány “Belevalók” elnevezéssel pedagógusok számára, amellyel két év alatt szeretnék elérni az ország minden megyéjét. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, hogy pilot jelleggel már zajlik a program, és több száz óvónő vett részt az ingyenes továbbképzésen.

Néhány ismert ember is lelkesen támogatja az alapítvány programjait, így vállalták azt is, hogy idén is részt vesznek az Egy Csepp Világnapon. Jókuti András, gasztroblogger, a Világevő blog szerzője, és Vadon János rádiós műsorvezető pedig a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűritagjai lesznek.

További információk: www.egycseppfigyelem.hu

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »