Lépj be a képletedbe! – AsztroFókusz, ahol életre kelnek a bolygók (interjú)

máj 25 • LifeStyle • Impress Magazin

Az asztrológiai „képlet-állításon” megtapasztalhatod belső mechanizmusaid működését és új válaszokra lelhetsz. A módszer mélyebb megértést és önismeretet ad.

Kocsis Dóra humanisztikus asztrológus módszerének segítségével tulajdonképpen beléphetsz a születési képleted erőterébe.

Lépj be a képletedbe!

Kocsis Dóra két évig volt a Humanisztikus Asztrológia Iskola tanára. Később, egy ötnapos böjt és befele figyelés után megszületett a fejében az AsztroFókusz-terápia módszere, mely hasonló elv alapján működik, mint a családállítás, azonban itt a szereplők nem a családtagjaid, hanem a születési képletedben lévő bolygóknak egy része. „A módszer a böjt utolsó napján egyszerűen összeállt a fejemben, szinte teljesen kész volt, majd elkezdtem kipróbálni önként jelentkező tanítványokkal, kliensekkel, és azt tapasztaltam, hogy valóban működik”, mondja Kocsis Dóra, a módszer megalkotója.

Értelmezés helyett megtapasztalás

Az AsztroFókusz-terápia elméleti alapja az asztrológia, de ez nem egy elemzés vagy értelmezés, hanem megélés és megtapasztalás. Ahogy belépsz a képletedbe, nem feltétlenül az olvasmányaidból, tanulmányaidból már ismert jegyminőségeket tapasztalod meg, hanem az adott énrészhez köthető történetek, érzetek, érzések bukkannak fel.

1111

„Az AsztroFókusz-terápián a születési képlet által mutatott énállapotainkat jelenítjük meg a térben. A „képletállítás” előtt mindegyik énállapotot felírjuk egy papírlapra, majd a kliens saját maga járja végig a lapokat. Ez egy kicsit olyan, mintha alkotóelemeire bontanád önmagad, megnézed, hogy van az egyik részed, majd a másik, illetve az is kiviláglik, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz, milyen kapcsolatban vannak egymással. A folyamat során mindig a kliens által hozott témával, problémával dolgozunk.”

És, hogy mi történik a terápián?

Bizonyos alapelvek megjelenésén túl a terápia mindig mutat egyéni jellegeket is. Van, hogy egy generációs blokk vagy átvett minta jön ki, van aki egy kisebb belső utazást tesz meg, van, akinek elég a megértés, a rálátás, és már ettől megkönnyebbül. Mindenki másképp oldódik, ez különös és izgalmas.” Mindekit segítek kérdésekkel, sőt néha én is bemegyek plusz szereplőnek a térbe, ha a helyzet úgy kívánja.

Az AsztroFókusz-terápia egy dinamikus rendszert jelenít meg, mely folyton változik, de mindig egy statikus pillanatképből indulunk ki. „Első lépésként beáll a kliens a Magba, ez egy plusz „szereplő”, aki a lelket, vagy magasabb ént jelképezi. Beáll oda, és megnézi, hogy van ott. Lehet lelki érzet, testi érzet, bármi. Akár a Mag is lehet rosszul, van hogy itt sem akar lenni ebben az életben, Ha rosszul van a Mag, akkor először őt rendezzük, mert fontos, hogy jelen akarjon lenni a saját életében, és észrevegye, hogy tartoznak hozzá más énrészek is, lehet velük kapcsolódása. Egyfajta „legyen kedve az élethez” alapállapotba hozzuk.”

Utazás a belső részek között

„Az alapállapot után pedig elindul az utazás a különböző énállapotok között. Nem biztos, hogy az összesbe eljutunk. Ha sok ügy, megértenivaló, gyógyítanivaló, feldolgoznivaló jön fel, akkor csak egy, vagy két énrésszel dolgozunk. A cél az, hogy ami kijön, feljön, azt oldjuk. Jöhetnek emlékek, történetek, fájdalmak, akár testi érzetek, hiányérzetek. Megjelenik valami blokk, ami akadályoz. Sokszor az elengedések, ki nem mondott dolgok is oldó hatásúak, olykor az is elég, ha valaki egyszerűen átengedi magán az adott érzést. Minden ponton valami felszabadul, ami az egészre is kihat.”

A csoportos változat olyan, mint egy élő színdarab

Az AsztoFókusz-terápiának van csoportos változata is, ahol a bolygókat más csoporttagok „játsszák” el. „A csoportos AsztroFókusz egy továbbgondolt verzió, ami egy picit másképp működik, mint az egyéni változat. Ez annyiban más, hogy akárki akármit csinál, vagy érez, az a többiekre is kihat, és mindenki azonnal reagál. Nagyon dinamikus, és attól is különleges, hogy sokszor szinte magától működik, az énrészek menedzselik egymást, ösztönösen keresik a megoldást, a harmóniát. Ha valahol gubanc van, a többiek összefognak és törekednek a megoldásra. Persze különféle reakciók is lehetnek, de eddig azt tapasztaltam, hogy a „csapatszellem” ösztönösen működik. Mindenki tudja, érzi, hogy itt vagy együtt csinálunk valamit, vagy sehogy. Nagyon felemelő látni és megélni, hogyan rendeződik a rendszer, és alakul ki egy harmonikus állapot. A belső diszharmóniák feloldhatók, és az én ennek hatására egyre harmonikusabban tud a későbbiekben is működni.”

További információk: www.kocsisdora.hu

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »