HIRDETÉS

A bizalom megsokszorozza a másik erejét

dec 13 • Psziché • Impress Magazin

Amikor elkezdünk aggodalmaskodni, akkor egy nagy adag félelmet zúdítunk a másikra, és azt üzenjük neki, “nem bízom benned”.

Az aggódást sokan összekeverik a szeretettel, pedig pont az ellenkezőjét tesszük. Azt jelezzük vele, hogy nem bízunk a másik ember képességében, hogy meg tudja oldani a problémáját.

Aggódás kontra bizalom

Az aggódás azért kártékony, mert a félelmünk kihat a másikra is, aki átveszi ezt a érzést, és elkezd kételkedni önmagában. Elbizonytalanodik, meginog az önbizalma.

Egy kisgyerek is sokkal bátrabban áll neki egy feladat megoldásának, ha tudja, a szülei bíznak benne. Már önmagában ez a pozitív hozzáállás is nagyban hozzájárul a sikerhez. Hiszen, ha a szüleim szerint meg tudom oldani, akkor biztosan úgy van. Elkezd önmagában bízni. Az aggódás gyengíti a másikat, a bizalom ezzel szemben hatalmas erőt ad.

Kapcsolj át!

Az aggódást tudatosan is fel lehet cserélni bizalomra. Ezzel önmagadnak épp úgy jót teszel, – hiszen egy hatalmas belső görcstől szabadulsz meg-, mint a kapcsolatodnak, melyben a megváltozott energiák megújulást és előrelépést hoznak.

Amint megváltoztatod egy másik ember felé a hozzáállásodat, és elkezdesz bízni abban, hogy megvan benne a kellő erő ahhoz, hogy szembenézzen a kihívásokkal, ezzel tudatosan és tudat alatt is támogatod őt.  Amikor pedig valakit ilyen hozzáállással támogatsz, annak az embernek megsokszorozod az erejét.

3 dolog, amit a boldog párok tudnak

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »