7 tipp az első randihoz, hogy biztosan legyen folytatás

febr 28 • LifeStyle • Impress Magazin

Valljuk be: nincs egyszerű dolga annak, aki a XXI. században randizik, vagy akár csak ismerkedik. Úgy tűnik, mintha a folyamatok leegyszerűsödtek volna, de valójában minden bonyolultabb lett, legalábbis azok számára, akik komoly kapcsolatot szeretnének. Az események egészen felgyorsultak, a lehetőségek pedig végtelennek tűnnek, így az első találkozón elég akár egy rossz szó is ahhoz, hogy a másik felszívódjon és újabb lehetőségek után nézzen.

Az természetesen szinte lehetetlen, hogy mindent tökéletesen csináljunk az első randevún, bármennyire szeretnénk is, hogy legyen második is. Az alábbi ötletekkel viszont elnyerhetjük annyira a másik fél tetszését, hogy egyszerűen eltekintsen azoktól az apróságoktól, amelyeket egyébként kifogásolna. Nézzük, mire érdemes figyelni, hogy lenyűgözzük a kiszemeltet!

Informálódjunk előre!

Már az első randi előtt célszerű beszélgetni egymással akár telefonon, akár üzenetben – ez nem veszi el az élő találkozás varázsát, viszont segítséget nyújt abban, hogy miről beszélgessünk majd személyesen. Ha ugyanis az első randin visszautaló kérdéseket teszünk fel vagy valamilyen közös viccet hozunk fel, máris elbűvölhetjük a másikat, aki így érzi, hogy figyelünk rá és érdekel a mondandója. Ezt pedig mindenki nagyra értékeli!

Ne várjuk meg a hétvégét!

Sokan péntekre vagy szombatra szerveznek randikat, de ez nem feltétlenül jó ötlet. Lehet, hogy a munkabeosztás miatt kényelmesebb, ám a másik félnek azt sugallja, hogy csak egy egyszerű kalandra vágyunk. Különösen igaz ez a nőkre, akik ilyenkor azt gondolhatják, hogy a férfi semmi mással nem készül, csak áthívja őt magához, vesz egy üveg bort, jó esetben friss ágyneműt húz, esetleg még potencianövelőt is bedob az éjjeliszekrény fiókjába – majd másnap véget vet az egész viszonynak. Ha nem így tervezünk, akkor gondoljuk újra az időbeosztásunkat!

Érkezzünk időben!

Egyszerű dolognak tűnik, mégis sokat elárul rólunk: ha időben érkezünk a megbeszélt helyre, az azt sugallja rólunk, hogy megbízhatóak vagyunk és tiszteljük a másikat – valamint az ő idejét. Ez mindenkinek bejön!

Legyünk jelen!

Az nem elég, hogy ott vagyunk fizikailag, mentálisan is meg kell érkeznünk a randevúra. Tegyük el a telefonunkat, figyeljünk oda a másikra, ne foglalkozzunk azzal hogy mennyi az idő, csak élvezzük a pillanatot és legyünk spontának!

Szenvedélyes beszélgetés

Ha már megfogadtuk az első tanácsot, és beszélgettünk a másik féllel, biztosan említett valamit, amiért rajong. Mindegy, hogy egy focicsapatról van szó, a festésről, a kertészkedésről vagy akár a főzésről – hozzuk fel a témát! Nem kell, hogy mi otthonosan mozogjunk benne, úgyis az a cél, hogy a másik meséljen. Ezzel egyrészt egyszerűen bevágódhatunk náluk, hiszen mindenki szeret a szenvedélyéről beszélni. Másrészt mi is azon kaphatjuk magunkat, hogy mennyire vonzó, ha valaki ennyire lelkes egy dologgal kapcsolatban.

Nehezen kapható

Természetesen mindenki a saját tempójában halad, de az első randin még nem jó ötlet, hogy elcsattanjon az első csók. Ha valóban komolyan tervezünk, várjunk legalább a második találkozásig! A harmadikon pedig jól tudjuk mi következik – akár már az említett potencianövelőt is bevethetjük!

Szervezzünk előre!

Ha élveztük az első találkozót, ne kerteljünk, mondjuk el a másiknak; és ezzel a lendülettel már el is hívhatjuk a következőre! Ha a fenti tippeket egytől egyig megfogadtuk és nem tartjuk sokáig bizonytalanságban a másik felet a következő randi kapcsán, akkor szinte biztos, hogy pozitív választ kapunk.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »