Ez a kis ház a folyó közepén minden árvizet túlél…

febr 7 • Enteriőr • Impress Magazin

A szerbiai Drina folyó közepén egy szikla tetejére épült az apró házikó, mely közel 50 éve dacol a tomboló viharokkal és a folyó áradásai sem sodorták még el.

A szerbiai Bajina Basta város közelében található házikó önmagában is érdekes látványosság, hiszen a folyó közepén kiemelkedő sziklára építették, a háznak azonban azóta már történelme van.

A kis háznak már történelme van…

Bár, első ránézésre tákolmánynak tűnhet, ennek ellenére olyan erős, mint egy erődítmény. Számos tomboló vihart, szakadó esőt és sodró árvizet túlélt már. Még a legvadabb árvíz sem tudta lesodorni a szikla tetejéről.

02

A helyi fiatalok építették

A házat 1968-ban építette néhány helybeli srác, akik egy nyaralónak, vagy kajakos turistaháznak szánták a kisházat. Az építés nem volt könnyű feladat, hiszen az olykor igen erős sodrású folyó vizén kellett átevezni a fadeszkákkal. A srácok kajakkal vagy csónakkal hordták a sziklához az alapanyagokat. Volt, hogy néhány deszkát elsodort az ár, melyeket a folyó egy későbbi szakasza partra vetett, így vissza tudták szerezni.

03
04

Turistalátványossággá vált

Az építkezés kihívásokkal teli esemény volt, de megérte a fáradtságot, mert a kisház azóta is stabilan áll a szikla tetején, és a különleges nyaraló aztóa már igazi turistalátványossággá vált.

05
07

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »