Az újrahasznosítható műanyag csomagolások előnyei az élelmiszeriparban

márc 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A műanyag ládák élelmiszeripari felhasználása az elmúlt néhány évtizedben egyre népszerűbbé vált, köszönhetően tartósságuknak, szilárdságuknak és képességüknek, hogy megóvják az élelmiszereket a szállítás közbeni sérülésektől. A műanyaghulladék és annak környezetre gyakorolt ​​hatása miatti növekvő aggodalom következtében ráadásul megnőtt az érdeklődés a visszaforgó plasztik csomagolások használata iránt. Ebben a cikkben lerántjuk a leplet az újrahasznosítható műanyag ládák használatának legnagyobb előnyeiről az élelmiszeriparban.

Környezeti előnyök

Az újrahasznosítható műanyag tárolók használatának egyik fő előnye a környezetre gyakorolt ​​hatásuk. Ezeket a csomagolásokat életciklusuk végeztével egy alapos tisztítást majd újraformázást követően ismét munkába lehet állítani, ami csökkenti a hulladéklerakókba vagy az óceánba kerülő plasztikhulladék mennyiségét. Felmérések szerint a műanyagok a települési szilárd hulladékáram 12%-át teszik ki, és ennek csak 8%-át hasznosítják újra. A visszaforgó műanyag ládák használatával ezen arány jelentős mértékben javítható.

Gazdasági előnyök

A többutas műanyag tárolók használata gazdasági előnyt is jelent a logisztikai és élelmiszeripari vállalkozások számára. Ezek a ládák általában speciális műanyag kompozíciókból készülnek így jóval hosszabb ideig képesek szolgálni, mint a hagyományos egyutas csomagolások, ami csökkentheti a csereköltségeket. A holland újrahasznosítható csomagolásokat gyártó vállalat, a Schoeller Allibert nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készült termékei például több, mint 10 évig képesek megbízhatóan állni a sarat. Ezen túlmenően – mivel újrahasznosíthatók – az új ládák előállításához szükséges alapanyagok költsége is csökkenthető.

Higiéniai előnyök

A visszaforgó műanyag tárolók az élelmiszerek szállítás közbeni higiéniájának megőrzésében is remekül helytállnak. Egyszerűen és alaposan moshatók, fertőtleníthetők, aminek köszönhetően megelőzhető az árucikkek szennyeződése és a káros baktériumok terjedése. Ezzel szemben a hagyományos egyszer használatos ládák anyagjukból adódóan beszívhatják magukba a nedvességet és megragadhat rajtuk a kosz, ami növelheti az élelmiszer-eredetű megbetegségek kockázatát.

Kényelmi előnyök

Az élelmiszeriparban dolgozók kényelmét és biztonságát is szolgálják az újrahasznosítható plasztik tárolók, miután könnyűek és egymásra rakhatók. Más szóval könnyen kezelhetők és szállíthatók a kezelőszemélyzet sérülésének kockázata nélkül. Ráadásul különböző szabványméretekben és kialakításokban gyártják őket, ami lehetővé teszi ezen tárolók egymásra halmozását szállítás vagy raktározás közben.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »