Az egész családnak jó, ha a felnőtt gyermek mielőbb jogsit szerez

márc 2 • LifeStyle • Impress Magazin

A jogsi számos előnnyel jár, így érdemes a szülőknek amint lehet, autósiskola után nézni és gondoskodni arról, hogy a nagykorúvá vált gyerek megtanuljon vezetni.

Budapesten a jogosítvány nemcsak kényelmes, hanem szükséges is ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a város pörgős életmódjával.

A cikkünkben azt vizsgáljuk meg, hogy milyen előnyökkel jár a jogosítvány megszerzése az egész család számára.

A jogosítvány Budapesten megkönnyíti az életet

Az élénk forgalom és a parkolási nehézségek miatt kihívást jelenthet a vezetés Budapesten. A jogsi birtoklása azonban megkönnyítheti a családtagok számára a városban történő ügyintézést és a bevásárlást, vagy a kisebb gyerekekkel való közlekedést.

Nem biztos, hogy a legnagyobb gyereket, ha már van jogsija – könnyedén rá lehet venni arra, hogy hozza el az edzésről este a kisebbik testvérét, de az autózás élménye, lehetősége motiváló.

Egy autóval könnyebben tud a család együtt programokat, vagy nagyobb bevásárlásokat intézni anélkül, hogy tömegközlekedésre vagy taxira lenne szükség. Ez nemcsak időt takarít meg, hanem csökkenti a nehéz csomagok zsúfolt buszokon vagy villamosokon való cipelésével járó stresszt is.

Könnyűvé tett vásárlás

Jogosítvány és autó birtokában a heti nagybevásárlás és a háztartási cikkek beszerzése gyerekjátékká válhat. A családtagok könnyedén eljuthatnak a legközelebbi bevásárlóközpontba vagy szupermarketbe, hogy feltöltsék a készleteiket, anélkül, hogy aggódniuk kellene a nehéz táskák tömegközlekedésen való cipelése miatt.

Az outletek és nagy bevásárlóközpontok jellemzően a főváros szélén, vagy határában találhatók, így ha jelentősebb összeget akar megtakarítani egy család a vásárlás során, mindenképpen autóba kell ülniük.

Hétvégi kiruccanások

Budapestet gyönyörű vidék és festői városok veszik körül, amelyek tökéletesek hétvégi kirándulásokhoz. Jó dolog, ha egy plusz jogsi van a családban, hiszen így a családtagok könnyedén megtervezhetik a hétvégi kirándulásokat, akár hosszabb távra is, hiszen tudják egymást váltani vezetés közben.

Legyen szó akár kempingezésről, egy közeli tó meglátogatásáról vagy egy pihentető napról egy gyógyfürdőben, autóval utazni sokkal kényelmesebb ezekhez a célpontokhoz.

Ha két, vagy hátom jogsi van a családban, akkor akár egész nap lehet menni autópályán, így távolabbi célok sem tűnnek lehetetlennek és senki sem fárad ki nagyon a vezetésben. Amellett biztonságérzetet is ad, hogy mindig van valaki, aki át tudja venni a volánt.

Egy jogosítvány hasznos ajándék az életkezdéshez

Bármikor előfordulhat olyan különleges esemény, amikor autóra van szükség – és bizony minden hétköznap is jó, ha van egy kocsi a család birtokában, mert ha már több gyereket kell különböző iskolákba vinni, pláne óvodába és edzésre, külön foglalkozásra egyaránt, akkor a tömegközlekedés használata kész rémálom, míg az autóval való utazás gyorsabb, biztonságosabb és rugalmasabb.

Akár a teljes jogosítvány megszerzését, akár annak egy részét adja a felőtt gyereknek a család, ez mindenképpen komoly ajándék, melyet akár vezetési utalvány formájában is meg lehet venni. Lehet érettségihez, születésnapra, névnapra – alkalom mindig van. Végül ejtsünk pár szót arról is, mit nézzen egy szülő, az autósiskola kiválasztása előtt: a biztonság és a tanítás minősége az, amire ügyeljen, meg arra, hogy az elméleti vizsga után szinte azonnal elkezdhesse a gyakorlati oktatást, ne kelljen várnia.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »