Fűtési trükkök, háztulajdonosoknak

márc 2 • LifeStyle • Impress Magazin

Az otthon valójában nem pusztán egy hely, hanem egy életérzés, aminek a megteremtéséhez nagyban hozzájárulhat az a testet és lelket melengető közeg, ami a házra oly jellemző. S bizony ennek szerves részét képezi a hőkomfort mértéke, ami ha ideális, akkor máris létrejöhet a kuckóhangulat.

Fűtést – de milyet?

A kérdés már csak az, hogy melyik az a fűtési rendszer, ami a legtöbbet kínálja? Mert bár mindig akadnak divatos irányzatok, ám mégsem az számít, hogy nagy általánosságban mik a népszerű alternatívák, hanem az a lényeg, hogy az egyedi igények milyen típusú megoldást hívnak életre.

fűtőkábel az egyik legsokoldalúbb variáció, ami szóba jöhet. Főként azért, mert a teljesítménye, illetve az ellenállása egy az egyben személyre, konkrétabban fűtési célokra szabható. Ilyen módon nincs az a burkolat, ami alá ne lehetne betenni, sőt. Ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen ha már jeget említettünk, akkor a technológia közbenjárásával fűthetővé válhat a járda, vagy éppen az ereszcsatorna, így a havas terep már a múlté. Utóbbi példából az is kiderül, hogy ez a verzió csövekben is végigvezethető, ezáltal megőrizhető a vezetékek optimális hőmérséklete. Vagyis háztulajdonosként egyetlen technológiai fortély számtalan kényelmetlen helyzetre szolgálhat praktikus és hatékony gyógyírként. Mindennek tetejében a működtetési költségek alacsonyak, azaz még a spórolás is bebiztosítható.

A hatékonyság esztétikummal is társítható

Mi sem jobb példa erre, mint az infra fűtőpanel. Jelenleg ez az egyik legmodernebb fűtési variáns, ami az infravörös sugarak jótékony hatásait is magáénak tudhatja. A kivitelezése modern és szemrevaló, így aztán a jelenléte nem csak a funkcionalitása miatt válhat előnyössé. A panel által közvetített nagy komfortot adó hő csak szépen-lassan áramlik felfelé, azaz nem jönnek létre úgynevezett hideg területek. Így a kiváló hőérzet pontosan ugyanannyira borítékolható, mint a hosszan tartó, tápláló melegség kellemetlen mellékhatások, brutális plusz költségek és környezetszennyezés nélkül, miközben az otthon szépségén sem eshet csorba.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »