Miniatűr ujjlenyomat portrék

febr 25 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy olasz származású művész, Dito Von Tease ujjlenyomatokból készíti el híres emberek és művészek portréit.

Dito első „ujjlenyomat portréja”, egy mini Avatar kép volt, melyet saját facebook oldalára töltött fel. A profilképként feltöltött képet, saját ujjlenyomatából készítette, mint álca, mert nem akarta felfedni valódi kilétét.

Az ujjlenyomatod te vagy

„Az ujjlenyomat épp úgy egyedi, mint arcvonásaink”, nyilatkozta a művész. „Van egy olasz mondás, hogy el akarsz rejtőzni az ujjad mögé, ami egy szimbolikus utalás arra, amikor a valódi arcát el akarja rejteni valaki, de nem sikerül neki. Az „ujjlenyomat portrék” azt szimbolizálják, hogy néha mindnyájan megpróbáljuk elrejteni az arcunka, és álarcokat viselünk, mégis megőrzünk valamit egyediségünkből, amit a csak ránk jellemző ujjlenyomatok jelképeznek.

111

Híres emberek portréja

Az ötletet azóta továbbfejlesztette és történelmi személyeket, híres politikusokat, filmrendezőket, művészeket és közéleti személyeket is megformázott. Dito az alkotáshoz saját mutatóujjának ujjlenyomatát használja, és egy számítógépes szoftwer segítségével készíti el a portrékat. Olyan jól eltalálja a jellegzetes arcvonásokat, hogy azonnal felismerhető, kit ábrázolnak a portréi. Művészete „Ditology” néven vált ismertté.

222

Legújabb alkotásai a Dalai Láma, Ferenc pápa, Mona Lisa, Obama és Zuckerberg, ők is felkerültek a palettára.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »