Lélegzetelállító üvegösvény 1400 méter magasan

febr 23 • Földgömb • Impress Magazin

A kínai Tianmen hegység egyik meredek sziklafalára akasztott átlátszó üvegsétány a világ egyik legkülönlegesebb kilátója.

Egyik oldalon egy meredek sziklafal, a másik oldalon pedig egy mély szakadék fogadja azokat a turistákat, akik Kína vadregényes hegyei között szeretnének sétálni.

11 copy

Az Égi út

A Tianmen hegységben épült üveghíd a lenyűgözően szép, Zhangjiaje Nemzeti Parkerdőben található egy 1430 méter magas szikla oldalán. Talán nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a Tianmen jelentése: Égi út.

44

Szédítő látványosság

A közel 1 km hosszú kilátóösvény Yunmeng hegység nyugati oldalát köti össze a Tianmen csúcsával. Az út egy hatvan méteres szakasza üvegből épült. Az üvegút 90 centiméter széles, az üveg 6,5 centiméter vastag. Az átlátszó üveg ösvényen még a korlát is üvegből készült.

33

Belépés csak speciális papucsban

Az üvegkilátó padlója mindig fényesen csillog, hiszen a turisták csak és kizárólag speciális papuccsal léphetnek rá. A papucs használata megakadályozza, hogy a karcolások tönkretegyék az üveg átlátszóságát, másrészt folyamatosan tisztítja az üveget.

22

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »