Nyaralás négylábú kedvenceinkkel

ápr 2 • LifeStyle • Impress Magazin

A nyaralás tervezésekor gyakorta megtörténik, hogy mindjárt a szervezés legelején arra keresünk rá, hogy melyek azok a szállodák, ahol fogadják a kutyákat is. Hiszen az minden vendéglátóipari egységnél természetes, hogy érkeznek felnőttek, gyerekek egyaránt, de a négylábúak sajnos még mindig a legtöbb esetben kizáró tényezőt jelentenek, a szállodák nincsenek felkészülve kutyák fogadására.

Ahol ez nem jelent gondot

Biztos hazánkban is léteznek olyan szállodák, amelyek kivételt képeznek a fentiek alól, de ha egy kicsit távolabbra szeretnénk merészkedni, akkor mindenképpen az alpesi hegyek között megbúvó Hotel OTP Birkenhof**** kutyabarát szállodát ajánljuk, ami amellett, hogy maximális mértékben család- és gyermekbarát hotel, berendezkedtek a kutyusaink fogadására is.

Ez nagyszerű és példaértékű kezdeményezés annál is inkább, mert sokan lemondanak a nyaralásukról, mivel nem tudják állataikat hol elhelyezni. Vannak, akik kutyapanzióba viszik el kedvenceiket arra a néhány napra, de ez idő alatt folyamatosan izgulnak, vajon mi történik “gyermekükkel”.

Kutyapanzió vagy kutyabarát szálloda?

A legtöbb panzió boxokban, jó esetben kennelekben tartja a kutyákat, remélhetőleg többször megsétáltatja őket a nap folyamán. Sokszor nem tudunk részleteket, hogy telik el kutyusunk egy napja. Ilyenkor a nyaralás nem kiegyensúlyozott, hiszen gondolatban félig otthon ragadtunk és szinte várjuk, mikor térünk haza, hogy átvehessük és megölelhessük ismét kisállatainkat.

Ezért is jelent nagyszerű megoldást egy kutyabarát szálloda, hiszen ahol a négylábú kedvenc is családtag, mindenhová elkísérheti a család többi tagját, részt vesz a közös programokban. Másrészt a gazdinak sem kell lekorlátoznia pihenőidejét néhány napra. Akár egy hétre, 10 napra is kimozdulhat végre. Nem beszélve arról, hogy ez árban sem jelent különbséget, hiszen a kutyapanzióknak is fizetni kell. Persze ehhez be kell tartani bizonyos szabályokat az adott szállodában is.

A házirend a kutyusokra is vonatkozik

Így van ez a Birkenhof Hotelben is, ahol a szálloda honlapján vagy személyesen is lehet tájékozódni a betartandó házirend felől. Ilyenek pl., hogy a közös helyiségekbe nem lehet behozni a kutyust, mint amilyen az étterem vagy wellnessrészleg. Egy szoba foglalásánál egy kutyus a megengedett.

Természetesen az ebet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de a szobában kis időre otthagyhatja, ilyenkor a szállodától kapott “Kutyus a szobában” táblát helyezze az ajtóra. Vegye figyelembe, hogy a hotelben más vendégek is tartózkodnak, így fegyelmezze a kutyáját kérdéses szituációkban.

Cserébe a szálloda is gondoskodik különféle figyelmességekről. Érkezéskor négylábú kedvencünket is várja szobába bekészített meglepetés, valamint Önnek nem kell magával hoznia kutyája fekhelyét vagy etető-, itatótálját, ezeket a szálloda előre bekészíti a szobába. Lelki támogatásban sem lesz hiány, mivel a Birkenhof munkatársai is kutyabarátok, ezért bőven el lesz látva kutyusunk bónusz kényeztető simikkel.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »