20 méteres hókanyon a japán Alpokban

dec 26 • LifeStyle • Impress Magazin

A japán Alpokban található 3015 méter magas Tateyama csúcsra egy húszméteres hófallal övezett különleges hókanyon vezet.

A Tateyama 3015 méter magas, és Japán egyik szent hegyének tartják számon. Itt található a világhírű Alpine Route városnéző útvonal, mely egy hókanyon között vezet fel a hegycsúcsra, írja a japan-guide.

Japán egyik szent hegyére vezet a világhírű Alpine Route

A Tokiótól északra fekvő Toyama és Nagano perfektúra között található 90 kilométeres Alpine Route számos különleges látnivalót rejt. Itt található többek között japán legmagasabban fekvő vulkanikus hőforrása és vízesése, írja CNN.

A japán Alpok Japán főszigetén Honsún helyezkedik el, és az egyik legnagyobb vonzereje a Snow Wall Walk útszakasz, a közel 20 méteres hófallal övezett hókanyon. Télen a japán Alpok rendkívül csapadékos, van, hogy egyetlen éjszaka alatt 20-30 centiméter hó esik. A térségben speciális hókotrók dolgoznak, melyek akár 20 méter magasságba is fel tudják dobni a havat.

Ez a terület a japán szigetvilág legnagyobb átlagmagasságú része háromezres csúcsokkal, több nemzeti parkkal és számtalan népszerű sí- és hegymászóparadicsommal.

Minden évben megnyitják a turisták előtt

A hókanyont – melynek kiépítése több hónapnyi hókotrás eredménye – minden évben megnyitják a turisták előtt. Gyalogosan közel egy óra alatt lehet végigmenni rajta, de igénybe lehet venni a helyi autóbusz járatot is.

Az út mentén különleges téli látványosságok is találhatók, többek között egy hókunyhó, egy hólabirintus és egy hócsúszda.

A hókanyonban tilos a személygépkocsi forgalom, csak a helyi tömegközlekedési eszközöket lehet használni – beleértve a hókanyon buszt és Japán leghosszabb kötélpályafelvonóját.

A hókanyont április közepén nyitják meg a turisták előtt és általában június közepéig látogatható. A hókanyon naponta több mint 5000 látogatót vonz.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »