Figyelemfelhívó koncertet adott az olvadó gleccserek között a világhírű zongorista

jún 23 • Kult & Art, ÖKO-világ • Impress Magazin

A befagyott Északi-tenger hatalmas jégtáblái között zongorázott a világhírű Ludovico Einaudi, történelmi koncertet adva a Greenpeace szervezésében.

Az extrém körülmények között zongorázó Ludovico Einaudi a környezetvédelem elkötelezett híve, aki a Greenpeace akciójához csatlakozva az érintetlen sarkvidék megóvásáért zenélt, mely jelenleg az egyik legkevésbé védett terület a Földön.

8 millióan csatlakoztak az akcióhoz

Ludovico értékes zongoráját egy úszó fa tutajra helyezték, aki a helyszínen adta elő saját szerzeményét, a Sarkvidék elégiája című zeneművet a norvégiai wahlenbergbreen gleccser előtt. A zongorista gyönyörű akkordjaival járult hozzá a Greenpeace akciójához, akik azon fáradoznak, hogy felszólítsák a világ kormányait a sarkvidéki terület megvédésére.

11

A sarkvidék elégiája

A Greenpeace „Arctic Sunrise” nevű hajója két héttel ezelőtt indult útnak, hogy üzenetet közvetítsen a világ számára, a tengeri élővilág kizsákmányolása és az olajfúró kutak ellen. Az olasz zeneszerzőt a hajó Norvégia partjainál vette fel, így tudta vállalni a fellépést. Ludovico a helyszínen egy speciálisan összeállított elégiát adott elő a sarkvidék gleccsereivel körülvett jeges színpadon.

A sarkvidéki pusztító halászat és az olajfúrók működése elleni harc már 3 éve folyik, mely történelmi szintű összefogást eredményezett világszinten, megnehezítette a vállalatok működését a térségben. A végső cél azonban egy védett szentély létrehozása, a kizsákmányolás és az olajtársaságok teljes visszavonulása.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »